2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Miskolc

Folytatódik a történelmi Avas faállományának gondozása

A történelmi Avason idén tavasszal 22 darab, többségében balesetveszélyes, korhadt fát vágnak ki. A kivágott fák pótlásaként 44 darab facsemetét ültetnek majd el a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai az őszi telepítési időszakban.

A történelmi Avason növő fák átlagéletkora miatt évenként felülvizsgálatot végeznek a területen a Városgazda munkatársai az Avas Munkacsoport ajánlása alapján. A korhadt, balesetveszélyes, nemegyszer tájidegen növényeket kivágásra jelölik. A tervek szerint egy kivágott fa helyett pótlásként két facsemetét ültetnek, a kivágási engedélyben rögzített feltételek szerint.


Felfrissítik a Kis-Avas faállományát – fotó: Facebook

A szükségszerű fakivágás és -gondozás idén április 16-án kezdődik, és az időjárási körülményektől függően május 31-ig befejeződik. A munkavégzés ideje alatt kihelyezett táblák tájékoztatják az arra közlekedőket, az adott időszakokban az út- és járdaszakaszokon, lépcsősorokon ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani.

A fák kivágása mellett az épületek megóvása, a sétautak járhatósága, valamint a kilátás biztosítása miatt további 60 fa gallyazását végzik el az Avason.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.