EUR: 314,48 Ft
CHF: 278,30 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Gengszterek védik a Jobbikot, összevertek két fideszes aktivistát

Mint arról mi is beszámoltunk, csütörtökön éjjel Budapesten a Kolosy térnél és a BAH csomópontnál a Fidesz aktivistáira jobbikosok támadtak rá és súlyos testi sértést okozva bántalmazták őket. Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a Jobbik nem más, mint egy neonáci párt agresszív csatlósokkal kibélelve. A kormánypárt feljelentést tesz.

Hátulról támadva súlyosan összevertek jobbikos verőlegények két Fidesz-aktivistát péntekre virradóra Budapesten, egyikük hetekig nem dolgozhat, mert kificamodott a válla. Az esetról a PestiSrácok.hu-nak nyilatkozó tanú elmondta, hogy a főváros több helyszínén láttak a Jobbikhoz köthető bandákat, akik a járókelőket inzultálják. A támadás miatt a Fidesz feljelentést tesz, a garázda még a rendőrség fogdáján van.


Súlyosan bántalmaztak a Jobbikhoz köthető verőlegények két fiatalembert péntekre virradóra Budán, egyikük több hétig nem dolgozhat, miután a válla kificamodott, társa pedig ugyancsak megsérült. A történtek tanúja a PestiSrácok.hu-nak elmondta, hogy a Fidesszel szimpatizáló baráti társaságukkal sétálni indultak, tervük szerint a Jobbik néhány plakátjára Vona Gábor pártelnök ismert muszlim kötődése miatt az „Orbán, vagy turbán”-szlogent festették volna fel. Olvasónk beszámolója szerint a Budaörsi útnál egy négyfős bandával találkoztak, akik közül az egyik minden előzetes szóváltás, inzultus nélkül hátulról támadva gerincen rúgta a legkisebb fiatalembert. Az elzuhanó fiú segítségére sietett barátja, akit a földre vittek, eközben sérült meg a válla – írja a lap.

A támadás vélhetőleg súlyosabb következményekkel is járhatott volna, de szerencséjükre épp a helyszínre ért egy civil rendőrautó, amelyből két rendőr ugrott ki, fegyvert rántottak, és megakadályozták a súlyosabb verést. Olvasónk elmondta, hogy a támadó a nem akart engedelmeskedni a rendőröknek, indulatosan viselkedett velük, miközben azok közölték vele, hogy elő fogják állítani. A garázda azt mondta a járőröknek, hogy “leszarom, engem már több százszor állítottak elő.”


A két megtámadott fiatalembert mentő szállította el, a tanúkat pedig másfél órán át hallgatták ki a XI. kerületi rendőrkapitányságon. A hatóság a támadók négyfős bandáját előállította, hármukat később elengedték, a verekedő Sz. Balázs azonban még mindig a rendőrség fogdáján van.Olvasónk hangsúlyozta, hogy a meg nem támadott társaival később több helyütt láttak a Jobbik plakátjainak környékén kopasz, kigyúrt férfiakból álló csoportokat, akik láthatólag arra vártak, hogy arra járó emberekbe köthessenek bele. A tanú a PestiSrácok.hu.nak elmondta azt is, hogy a Budaörsi útnál történetek időben lényegesen megelőzték azt a támadást, amelyben egy jobbikos önkormányzati képviselőt vertek meg – szerinte – fideszes aktivisták. Szanyó Miklós súlyosan megsérült, két fogát kiverték.

Feljelentést tesz a Fidesz

A Budaörsi útnál elkövetett támadás ügyében a Fidesz közleményt adott ki, amelynek tartalma szerint az agresszivitás és erőszak a Jobbik igazi arca, amiből a magyar választók nem kérnek. Aktivistáink nem tettek mást, mint a véleménynyilvánítás szabadságát gyakorolták. A Fidesz a rendőrséghez fordult az ügyben és feljelentést tesz.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogszabályba ütköző lehet, hogy Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester és felesége, Vincze Felícia cége, A Te Születésed Kft. 2016-2017-ben is jelentősen alacsonyabb adóalapot vallott be, mint amennyit a cég honlapján szereplő szüléslevezetések száma alapján kiszámlázhattak – nyilatkozta az Origónak a Századvég elemzője.

 • Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Felfüggesztését kérte a Fidesz a balra tolódó, erősen megosztott Európai Néppártban. A kizárásra játszó balliberális politikusok dupla kudarcot vallottak Brüsszelben, ahol soros György fia is megjelent.

 • Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Több mint három éve vár gazdira az Illatos úti ebtelepen Dodó, a legszebb korában lévő, staffordshire jellegű kankutya, aki gondozói szerint félreértett zseni, és egyben lelkes futóbajnok.