EUR: 316,49 Ft
CHF: 281,43 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Extra

Gesztesi Márkó: Nem apám hátán akarok felkapaszkodni

Gesztesi Károly fia, Márkó, habár sokáig profi szinten vízilabdázott, és egy időben a színészettel is kacérkodott, most úgy érzi, hogy a zene lesz az ő hivatása. Nemrég első videóklipje is megjelent, és igaz, apja mindenben támogatja, Márkó a Lokálnak elárulta: nem az ő hátán akar felkapaszkodni.

– Már jó ideje írok otthon verseket, dalszövegeket, de csak az utóbbi időben kezdtem el komolyabban foglalkozni a témával. Ebben közrejátszott az is, hogy találkoztam Milánnal, akivel baráti és zenei téren is rögtön egy hullámhosszra kerültünk. Mindössze pár hónap leforgása alatt ki is jött az első videóklipünk, amire mindketten nagyon büszkék vagyunk – kezdte lapunknak Márkó, aki bár nagyon élvezi a közös munkát Milánnal, szólókarrierbe is szívesen belekezdene.


– 17 éves vagyok, és fiatal korom ellenére sok mindent kipróbáltam már: éveken át versenyszerűen vízilabdáztam, és egy időben a színészettel is kacérkodtam, de valahogy kiskorom óta a zene az első. A jövőt is ebben látom, és most, hogy önszántamból magántanuló lettem, sokkal több időt és energiát tudok ebbe belefektetni. Egyelőre az alapokat tanulom, de szeretném komolyan venni, és idővel szólókarrierbe kezdeni – árulta el Márkó, akinek nagyon szoros, mondhatni baráti a kapcsolata az édesapjával.

Gesztesi Károly igyekszik mindent megadni a fiának, és jó tanácsokkal ellátni a jövőre nézve, de Márkó szívesebben járja a saját útját, annak minden nehézségével együtt.


– Édesapám évtizedek óta otthonosan mozog a színház és a zene világában. Rengeteg kapcsolata, ismerőse van, de nem akarok az árnyékában élni, és a hátán felkapaszkodni. Tartok attól, hogy az emberek azt hiszik, nekem csak azért sikerül egyről a kettőre jutnom, mert én vagyok Gesztesi Karcsi fia. Saját nevet akarok, és azt, hogy önmagamért szeressenek, ne pedig apám miatt. Ettől függetlenül persze nagyon jólesik, hogy apa mindenben mellettem áll, segít, támogat. Például amikor megtudta, hogy zenei pályára készülök, rögtön felajánlotta, hogy a szakmában mindenkinek bemutat, elvisz a legmenőbb stúdiókba, de én ezt a nagylelkű ajánlatot visszautasítottam. Szívesebben taposom ki magamnak az utat, és hagyom, hogy időközben kiforrjon a saját stílusom – árulta el Márkó.

Öt gyermek édesapja
Gesztesi Károlynak első házasságából egy gyermeke, a most huszonnyolc éves Gesztesi Máté született, aki apjához hasonlóan színész lett. Második  házasságából két fia, Márkó és Dávid születtek. Harmadik felesége Liptai Claudia volt, akitől egy lánya, a most tizenegy éves Panka van. Ötödik gyermekének, Áronnak pedig második felesége, Nikoletta adott életet, a kisfiú azonban az édesanyja vezetéknevét viseli.

Gesztesi Máté (Fotó: Csudai Sándor)

 

Kapcsolódó Cikkek