EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,34 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Belföld

Gulyás Gergely: 100 mandátum felett minden egyes ajándék

A Fidesz frakcióvezetője a választásokon elégedett lenne a parlamenti többséget biztosító 100 mandátummal, minden e feletti mandátumot már ajándéknak tekintene, véleménye szerint az elmúlt évek fejlődésének folytatásához a Fidesznek kell nyernie a választáson, mert az ellenzék képtelen lenne velük szemben stabil kormányt alakítani.

Gulyás Gergely az M1 Ma este című műsorában szombaton este arról beszélt, hogy a négy évvel ezelőtti választáshoz hasonlóan a céljuk változatlan, a választók bizalmának ismételt kiérdemlése, de a helyzet azóta nagyot változott. Magyarországon jobb, az Európai Unióban rosszabb lett.


Magyarországon sikerült megőrizni az ország biztonságát, növekedett a gazdaság és érzékelhetően az életszínvonal is. A következő négy évben, ha kormányon maradnak továbbra is stabilitást, biztonságot és fejlődést tudnak nyújtani a magyar polgároknak. Szerinte az európai életszínvonal elérhető Magyarországon, ha fennmarad az unió átlagának kétszeresét elérő, a régió átlagát meghaladó gazdasági növekedési ütem.

Ehhez azonban szerinte meghatározó a biztonság, az ország megvédése a migrációtól. Ha kormányon maradnak Magyarország nem lesz bevándorló ország – jelentette ki a politikus


Hangsúlyozta, hogy Magyarország csatlakozásakor az uniós szabályok tagországi hatáskörbe utalták a migráció kérdését, és ebből nem kívánnak engedni. Brüsszel hiába szeretne egységes álláspontot a migráció ügyében, ilyen nem lesz – jelentette ki Gulyás Gergely, aki szerint e kérdésben nem annyira a pártcsaládok, mint Európa nyugati és keleti fele között húzódik az ellentét.

Utalt arra is, hogy a migráció a biztonsági problémák mellett jelentős gazdasági teherrel is jár. Németország például 90 milliárd eurót költ erre, ami Magyarország éves költségvetését közelíti. Ezt a költséget pártja inkább a magyarországi fejlődés ösztönzésére kívánja fordítani.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Az Európai Unió teljesen rossz működése, a bevándorláspárti politikája és elfordulása a keresztény értékektől Magyarország számára kockázatot jelent – mondta Hollik István az ECHO TV Bayer show című műsorában.

 • Nyomozhatnak a jobbikos után

  Nyomozhatnak a jobbikos után

  Felfüggesztette az Országgyűlés Farkas Gergely jobbikos képviselő mentelmi jogát, amiért Farkas 2018-ban még jelöltként 600 ezres kötlségtérítést ajánlott Kiskunhalason az LMP jelöltjének, hogy cserébe Midi Melánia visszalépjen a választástól.

 • A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat – mondta Balog Zoltán korábbi emberi erőforrás miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke, a Magyar politikai enciklopédia bemutatóján, hétfőn Budapesten.