EUR: 330,64 Ft
CHF: 301,76 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Belföld

Gyárfás blöffel védekezik

Vágatlan és teljes hangfelvétel áll a nyomozók rendelkezésére a Fenyő-ügyben – írta a Magyar Idők. Ezen Gyárfás Tamás és Portik Tamás maffiózó beszélget a vállalkozó megöléséről. Gyárfás örülne, ha nyilvánosságra hoznák a felvételt, amely tisztázhatná. A volt tévés blöfföl, hiszen tudja, hogy erre a nyomozás befejezéséig nem kerül sor.

Furcsa nyilatkozattal védekezett a Független Hírügynökségnek (FüHü) Gyárfás Tamás volt médiavállalkozó és úszószövetségi elnök arra a Magyar Időkben megjelent információra reagálva, miszerint nem lehet manipulált az a hangfelvétel, amely vélhetően áttörést hozott a 20 éve történt Fenyő-gyilkosság ügyében.


Gyárfás is tudja, hogy a felvételt nem fogják nyilvánosságra hozni Fotó: Mészáros Diána

– Végre. Így végre mindenki számára egyértelműen kiderül, hogy soha senkinek nem adtam megbízást semmire – fogalmazott Gyárfás, aki a FüHü szerint „világossá tette, hogy az ő érdeke azt szolgálná, ha nem mindenféle mendemondák keringenének, hanem végre hallhatóvá válna az ominózus beszélgetés”.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) természetesen nem ad ki információt arról, hogy milyen új bizonyíték vezetett el a gyilkosság feltételezett felbujtójához, de sajtóinformációk szerint egy 2004-es hangfelvétel került elő, amelyen Portik és Gyárfás beszél Fenyő megöléséről. Erről korábban Gyárfás Tamás és védője, dr. Bánáti János azt mondta: egy kusza, manipulált felvétel, amelyet Gyárfás adott át a hatóságnak, mert azzal őt próbálták zsarolni. A Magyar Idők szerint azonban egy hosszabb, vágatlan felvétel áll a hatóságok rendelkezésére, nem az, amelyet Gyárfás is megkapott.


Ez azért is érdekes, mert a Hír TV szerint a szlovák rendőrség éppen egy ilyen felvételt keresett márciusban a Jozef Rohác testvérének otthonában tartott házkutatás során.

Portik Tamás eddig összesen 28 évet kapott a Prisztás-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás megrendeléséért 
Fotó: MTI

Gyárfás Tamás hiába szorgalmazza a hosszabb, vágatlan felvétel nyilvánosságra hozását, mivel a 69 éves férfi lakhelyelhagyási tilalmát elrendelő tárgyaláson éppen az ő védője, dr. Bánáti közölte a sajtóval: az ügyészség az eljárás végéig nem fogja kiadni a bizonyítékokat. Gyárfás tehát lányegében blöffölt, pontosan tudja, hogy egy ideig biztosan nem kerül nyilvánosságra az ominózus hangfelvétel.

Mint ismert, Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség volt elnökét, a nemzetközi szövetség jelenlegi alelnökét a múlt héten vette őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda, mert gyanújuk szerint a Nap Tv egykori tulajdonosa, az 1998. február 11-én kivégzett Fenyő János médiacézár üzleti riválisa adott megbízást Portiknak, hogy ölesse meg Fenyőt. A gyilkosság elkövetéséért Jozef Rohácot tavaly májusban jogerősen életfogytiglanra ítélték, míg Portikot március 22-én gyanúsították meg azzal, hogy ő adott parancsot a szlováknak a Fenyő-gyilkosságra.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek