EUR: 322,97 Ft
CHF: 286,01 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

Holland kutató: A migráció nem megoldás

A migráció, vallás és gazdaság címmel rendezett nemzetközi szakmai konferenciát a Migrációkutató Intézet (MKI) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontja a múlt csütörtökön. Orbán Balázs, az MKI főigazgatója köszöntőbeszédében elmondta, a rendezvény célja az, hogy gondolatébresztő párbeszéd alakulhasson ki a bevándorlással kapcsolatban.

Jan Van de Beek, az Amszterdami Egyetem kutatója matematikai számításokon keresztül próbálta bizonyítani, hogy a migráció nem jelent megoldást Hollandia demográfiai problémáira. Elmondása szerint a migráció rengeteg pénzt felemészt. Minden 100 munkavállalóra 150 munka nélküli bevándorló jut. A szám azért ennyire magas, mert többségében képzetlen munkaerő érkezik az országba.


Fotó: Mészáros Diána

Maurizio Ambrosini, a Milánói Egyetem professzora elmondta, hogy Olaszországban a vallási intézmények mindent megtesznek a migránsok segítéséért. Azt is kiemelte, hogy a bevándorlók többsége 800-900, hivatalosan nem szabályozott muszlim imahelyre jár, ahol csak egymással érintkeznek.

Fotó: Mészáros Diána

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Vandálok gyújtogattak Budapesten

  Vandálok gyújtogattak Budapesten

  Sokmilliós kárt okoztak a fővárosnak azok az ellenzék által felkorbácsolt csoportok, amelyek szerda este Bubi-kerékpárokat vertek szét, padokat gyújtogattak és rátámadtak a Parlamentet őrző rendőrökre.

 • Demeter Márta továbbra is titkolózik

  Demeter Márta továbbra is titkolózik

  Mint arról már korábban beszámoltunk, közérdekű adatigényléssel fordult az Origo Demeter Mártához, annak érdekében, hogy megtudják, kiket foglalkoztat országgyűlési keretéből.

 • Így őrzi a TEK a karácsonyi vásárokat – Fotók!

  Így őrzi a TEK a karácsonyi vásárokat – Fotók!

   A kedd esti strasbourgi terrorcselekményt követően a magyar kormány úgy döntött, hogy fokozott biztonsági intézkedéseket hajt végre, hogy hazánkban még véletlenül se történhessen meg hasonló tragédia mint a francia városban.