EUR: 323,19 Ft
CHF: 285,71 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Belföld

Holland kutató: A migráció nem megoldás

A migráció, vallás és gazdaság címmel rendezett nemzetközi szakmai konferenciát a Migrációkutató Intézet (MKI) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontja a múlt csütörtökön. Orbán Balázs, az MKI főigazgatója köszöntőbeszédében elmondta, a rendezvény célja az, hogy gondolatébresztő párbeszéd alakulhasson ki a bevándorlással kapcsolatban.

Jan Van de Beek, az Amszterdami Egyetem kutatója matematikai számításokon keresztül próbálta bizonyítani, hogy a migráció nem jelent megoldást Hollandia demográfiai problémáira. Elmondása szerint a migráció rengeteg pénzt felemészt. Minden 100 munkavállalóra 150 munka nélküli bevándorló jut. A szám azért ennyire magas, mert többségében képzetlen munkaerő érkezik az országba.


Fotó: Mészáros Diána

Maurizio Ambrosini, a Milánói Egyetem professzora elmondta, hogy Olaszországban a vallási intézmények mindent megtesznek a migránsok segítéséért. Azt is kiemelte, hogy a bevándorlók többsége 800-900, hivatalosan nem szabályozott muszlim imahelyre jár, ahol csak egymással érintkeznek.

Fotó: Mészáros Diána

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Startupok indítását segítik a BME-n

  Startupok indítását segítik a BME-n

  A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) programot indít Startup Campus BME Powered by Hiventures néven a Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB) tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.

 • Tizenkét év fegyházba került az ékszerbolti késes rablás

  Tizenkét év fegyházba került az ékszerbolti késes rablás

  Tizenkét év fegyházra ítélte szerdán kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) azt a férfit, aki a tényállás szerint néhány hónapja két ékszerboltban is rablást kísérelt meg – közölte a Fővárosi Főügyészség.

 • Elgázolt egy embert a Tokaj InterCity

  Elgázolt egy embert a Tokaj InterCity

  Elgázolt egy embert a Debrecen-Miskolc felől a Keleti pályaudvarra tartó Tokaj InterCity délelőtt Aszód és Gödöllő között – közölte a Mávinform az MTI-vel.