EUR: 312,64 Ft
CHF: 275,62 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Horror! Elhunyt állataival etette a kutyáit

Vádat emelt az ügyészség az ellen a mélykúti férfi ellen, akiről kiderült, kegyetlenül bánt állataival. A 63 éves őstermelő két éven át kínozta a lovait, kutyáit és más állatait.

Állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség a mélykúti férfi ellen, aki 2015 és 2017 között a mélykúti telephelyén és a házában tartott lovakról, kutyákról és juhokról nem gondoskodott, az állatokat nem etette megfelelően, két ló így elpusztult, a kutyákat durván bántalmazta.


A vád szerint az őstermelő foglalkozású vádlottnak Mélykúton volt egy bekerített telephelye, ahol lovakat, juhokat, majd 2016-tól kutyákat is tartott. A vádlott azonban nem biztosította a megfelelő életkörülményeket, az állatokat elhanyagolta – áll az Ügyészség honlapján.

A gazdálkodó rossz takarmányt adott a lovainak, ráadásul vízzel sem mindig látta el őket, ami miatt a patásokból három megbetegedett. Ez azonban nem hatotta meg az állatkínzót. A beteg lovak gyógykezeléséről sem gondoskodott, így két állat elpusztult. A férfi még a lovak tetemeit sem szállíttatta el.


Lakossági bejelentés alapján 2017. július 30-án  egy állatorvos és állatvédők találták meg a lovak tetemeit, valamint a telephelyen tizennyolc, míg a vádlott mélykúti házában összesen huszonkilenc kutyát. A vádlott a kutyák gondozását szintén elhanyagolta, tisztán tartásukról, megfelelő élelmezésükről és itatásukról nem gondoskodott. A vádlott az ebeket többször az elhullott tetemekkel etette, és a kutyák bolháinak kiirtása érdekében sem tett semmit. Ezen kívül a vádlott több ebet rövidre kötve tartott, durván bántalmazott. E körülmények a kutyáknak különös szenvedést okoztak, akár el is pusztulhattak volna – írják a tények ismertetésében .

Egy idő után a négylábúak már rátámadtak a juhokra is, sőt egymásnak is nekiestek.

Az illetékes kormányhivatal a helyszínen talált állatokat elkobozta és állatvédő szervezetek tulajdonába adta, egyúttal a vádlottat az egypatás állatok, a juhok és a kedvtelésből tartott állatok tartásától nyolc évre eltiltotta.

A szabadlábon védekező férfit az ügyészség állatkínzás bűntettével vádolja és börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Az ügyész indítványozta azt is, hogy a vádlottat az állattartással kapcsolatos foglalkozástól is tiltsa el a bíróság.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • 10 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek januárban

  10 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek januárban

  Januárban a turisták mintegy 30 milliárd forintot hagytak a hazai szálláshelyeken, és míg a vendégéjszakák száma az előző évivel közel azonos maradt, a szálláshelyek csaknem 10 százalékkal tudták növelni bevételeiket az előző év azonos időszakához képest – emelte ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán kiadott legfrissebb adataiból.

 • Így próbálja “orvosolni” vállalhatatlan zsidózását a Jobbik – Videó!

  Így próbálja “orvosolni” vállalhatatlan zsidózását a Jobbik – Videó!

  Elhatárolódik régi önmagától, és kijelentéseitől Gyöngyösi Márton – mondta a Jobbik frakcióvezetője az Országgyűlés hétfői ülésnapján a PestiSrácok.hu riporterének, aki azt tudakolta a politikustól, hogy vállalja-e még azokat a korábbi nyilvános kijelentéseit, amelyek egyikében arról beszélt hallgatóságának, hogy a holokauszt az egy indulatokat kiváltó állatfaj.

 • A Fidesz tagságának felfüggesztését javasolja a CDU elnöke

  A Fidesz tagságának felfüggesztését javasolja a CDU elnöke

  A Fidesz európai néppárti (EPP-) tagságának felfüggesztését javasolta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke egy szerdai nyilatkozatában, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság EPP-s elnöke pedig ugyancsak szerdán megerősítette álláspontját, miszerint meg kell szüntetni a Fidesz tagságát az Európai Unió jobbközép erőit összefogó pártcsaládban.