EUR: 313,46 Ft
CHF: 276,84 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Húsvéti üzenet az ENSZ-től: A migráció szükséges és nélkülözhetetlen

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) erős üzenetet tett közzé húsvét alkalmából. Twitterre posztolt húsvéti üzenetében az ENSZ migrációs szervezete, az IOM egyértelműen hitet tett a migráció mellett:

Érdekes ugyanakkor, hogy egy ilyen üzenet ellenére egy februári kutatás többek között azt is kimutatta, hogy az európaiak döntő többsége ellenzi a migrációt, és egyetértenek abban is, hogy a migráció inkább negatívan érinti az unió gazdaságát – írja a 888.hu.


A lap arra is felhívja a figyelmet, hogy nem csak a migrációellenességben kezd el kibontakozni egyfajta csendes konszenzus az európaiak körében, de sokkal többen aggódnak a már Európában lévő muszlimok miatt is. A válaszadók 70 százaléka úgy vélte, az egyre növekvő muszlim jelenlét a kontinensen problémás.

További aggodalomra adhat okot az is, hogy az afrikaiak zöme Európa felé indulna el. Erről a Pew Research közölt nemrégiben egy kutatást, amely azt mutatja, hogy a ghánaiak és a nigériaiak kétharmada Európába jönne, ha lehetőségük adódna rá. A fent említett kutatások fényében kijelenthető, az ENSZ migrációs politikája nincs túl szoros viszonyban az európai emberek tapasztalataival és álláspontjával.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek