EUR: 312,64 Ft
CHF: 275,62 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Egyéb XVI.kerület

Húszmilliárd forintos modernizáció indul a Flór Ferenc Kórházban

A főváros és Pest megye történetének legnagyobb kórház- és szakrendelő-fejlesztési programja indul a Flór Ferenc Kórházban. A kertvárosi vezetés együttműködésének és hosszú évek tervezőmunkájának köszönhetően a szóban forgó beruházásnak a XVI. kerület lesz az egyik fő nyertese.

Teljesen megújul a Flór Ferenc Kórház (Fotó:mti)

Az Egészséges Budapest Program keretében 2026-ig a kormány 700 milliárd forintot fordít a régió egészségügyi ellátórendszerének fejlesztésére. Ebből az összegből 17,7 milliárd jut a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház modernizálására, ami további 2,5 milliárd forintos energetikai korszerűsítéssel is kiegészül. A kertvárosiak döntő hányadának a kistarcsai intézmény biztosít fekvőbeteg-ellátást.


A tervek szerint így néz majd ki a kórház

– Komoly előkészítő munka eredménye, hogy a kormány 17,7 milliárd forintból modernizálja a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházat Budapest és Pest megye történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése keretében – jelentette be az intézmény megújítását Szatmáry Kristóf, a Kertváros országgyűlési képviselője.
– A Kertváros az egyik nagy nyertese lesz a most induló regionális egészségügyi fejlesztésnek – mondta el Kovács Péter, a kerület polgármestere. – A kórház modernizációjával párhuzamosan zajlik majd a Jókai utcai szakrendelő bővítése is. Ehhez a beruházáshoz a kormány mintegy 1,2 milliárd forinttal járult hozzá, míg az önkormányzat 120 millió forinttal finanszírozza az intézmény átépítését és bővítését. A Kertváros saját forrásból is folytatja az egészségügyi ellátás javítását, így továbbra is minden évben felújít egy orvosi rendelőt a kerületben.

A Flór Ferenc Kórház modernizálásáról dr. Trombitás Zoltán, az intézmény főigazgatója elmondta: a fejlesztés még idén elkezdődik. A 17,7 milliárd forintos beruházás még 2,5 milliárdos energetikai korszerűsítéssel is kiegészül, így a teljes építkezés költsége meghaladja a 20 milliárd forintot. Ilyen jelentős modernizációra a kórház történetében még nem volt példa. Az új, háromszintes járóbeteg-ellátó épület mellett elkészül a 242 ágyas belgyógyászati szárny is, valamint a jelenlegi két hotelszárny komfortosítása is megtörténik: a 110 darab hatágyas kórtermet négyágyas, fürdővel ellátott szobákká alakítják. Orvosi műszerek beszerzésére több milliárd, míg a jelenlegiek cseréjére 1,6 milliárd forint áll rendelkezésre.


Kapcsolódó Cikkek