2019. február 15., péntek
Georgina, Kolos

Belföld

Így hamisít Soros György blogja

A 444-nek úgy néz ki még a lejáratás sem megy rendesen, egy súlyosan beteg lány felhasználásával próbálták meg lejáratni az Origo-t. A Sorosista blog tegnapi cikke után megérkezett a válasz, az Origo tételesen cáfolta a 444 cikkének tartalmát, röviden: egy szó sem igaz az egészből!

Az ellenzék egyszerűen nem bír belenyugodni a hatalmas vereségbe, kapálózik rendületlenül, most odáig ment, hogy az Origo szerint, hogy a létező legízléstelenebbül, egy súlyosan beteg lány fotójának felhasználásával próbálták meg lejáratni a portált. Közben, persze, alaposan ügyeltek arra, hogy a magatehetetlen lány képét nagy méretben mutogassák a címlapjukon.


Az Origo szerint a csúcskategóriás hazugságot azonban könnyű leleplezni, egyetlen alapszabályt felejtettek ugyanis csak el a 444-nél: az internet nem felejt, mindennek nyoma van.

Soros blogja kegyeletsértéssel megvádolva az Origo-t, azt állította, hogy a kómában fekvő lány képével illusztrálták egy Franciaországban nemi erőszakot elkövető migránsról szóló hírüket.


Az Origo részletesen és tételesen bizonyítja, hogy a honlapjukon és Facebook-oldalukon nem így jelent meg a hír, állításuk szerint photoshoppal egy képet hamisítottak rá.

A 444 azt is állította, hogy a képen lévő magatehetetlen lány családja kereste a portált a kép miatt, de az Origo szerint ez is hazugság, a cikkünk megjelenéséig, semmilyen ügyvédi megkeresést nem kaptak sem e-mailben, sem levélben, ahogy semmi nyoma nincs annak sem, hogy az édesanya kereste volna őket.

Természetesen a 444 által közölt verzió rögtön megjelent az ellenzéki hírportálokon, egymást túlteljesítve vették át minden kritika nélkül a Soros-blog lejárató anyagát (persze az Origo tételes cáfolatának nyoma sincs).

Érthető, hogy Soroséknak nem tetszik, hogy az Origo is rendszeresen foglalkozik a migránsok által, külföldön elkövetett bűncselekményekkel, ám ezt a lejáratást nem hagyják annyiban, a 444-el találkoznak a bíróságon.

Kapcsolódó Cikkek

  • A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald’s Corporation, a megállapodás értelmében a McDonald’s a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki Developmental Licensee (franchise) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald’s éttermeket – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

  • Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Az Országgyűlés Hivatalának álláspontja nem változott, továbbra is szabályosnak tartják a szavazógépek kártya nélküli működését – közölte a hivatal az MTI-vel, miután Demokratikus Koalíció (DK) pénteken sajtótájékoztatón arra kérte Kövér László házelnököt, adjon engedélyt az ellenzéki pártoknak a parlament elektronikus szavazógépeinek és az azokat működtető rendszernek az átvizsgáltatására.