EUR: 320,69 Ft
CHF: 280,94 Ft
2019. április 24., szerda
György

Külföld

Így irányítja a román ügyészséget Soros

Egy amerikai kutatóintézet cikksorozatában mutatja be, milyen sikeresen működnek a tőzsdespekuláns emberei Romániában is. A sorozat egyik részéből az is kiderül, hogyan érték el Soros romániai “szellemei”, hogy felálljon az a korrupcióellenes ügyészség, amely a sorozatos ügyészi túlkapásoknak és a titkosszolgálatokkal történő összefonódásának köszönhetően a politikai boszorkányüldözés eszköze lett – írja a Figyelő.

Nem rég arról írtunk, hogy a Magyar Idők birtokába kerültek újabb beszélgetések amikből az derül ki, hogyan használja fel Soros György az ukrajnai befolyását a saját üzleti céljai érdekében.


Ezúttal a  politikai és gazdasági spekuláns román ügyleteiről rántják le a leplet. Soros a volt szocialista országokhoz hasonlóan Romániában is aktívan tevékenykedik azon, hogy beleavatkozhasson a Nyílt Társadalom nevezetű szervezete által a politikába.

A történet kulcsfigurája Monica Macovei, a Soros-egyetemen (CEU) diplomázó egykori NGO-aktivista, akit 2004-ben Traian Băsescu igazságügyi miniszterének tett meg. Nem mellesleg Băsescu ezzel párhuzamban alkotmányos és törvényhozási tanácsadójának választotta Renate Webert, a Soros Alapítvány romániai elnökét. Ez nyilvánvalóan nem véletlen egybeesés volt, Macovei és Weber ezer szálon kötődtek egymáshoz a Soros-hálózaton keresztül – írja a Figyelő.


2002-be a Nyílt Társadalom Alapítvány egy kutatást tárt fel ami arra utalt, hogy nagy az elégedetlenség a korrupcióval kapcsolatosan.

Ennek köszönhetően a kormány létrehozta a Nemzeti Korrupcióellenes Ügyészségi Irodát(PNA). Csakhogy az Európai Bizottság nem volt elégedett a PNA tevékenységével, egy 2004-es jelentésükben azt kifogásolták, miért nem képes a hivatal nagyobb halakat is a hálójába keríteni. Jó okunk van feltételezni, hogy az Európai Bizottság és a Nyílt Társadalom Alapítvány korábban összejátszott azért, hogy a PNA felállításra kerüljön – számol be a lap.

Soros további Romániai befolyását, a teljes cikket ITT olvashatják.

 

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek