EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Életmód

Így nyithatunk ügyfélkaput

A közigazgatási ügyintézés során rendkívül fontos az egységesítő, könnyen áttekinthető ügymenet. Ezt az interneten egyfajta egyablakos ügyintézési helyként az Ügyfélkapu valósítja meg. Akinek van személyes ügyfélkapuja, az a kormányzati portálon keresztül különböző közigazgatási szervek elektronikus szolgáltatásait veheti igénybe.

Létrehozásához első lépésként regisztrálnunk kell, amit megtehetünk bármelyik okmányirodában, kormányhivatali ügyfélszolgálati irodában, a NAV ügyfélszolgálatán vagy külképviseleten. Szükségünk lesz személyazonosításra alkalmas igazolványra (személyi, útlevél, jogosítvány), amellyel igazolhatjuk a személyazonosságunkat, lakcímkártyára, e-mail-címre, amelyre megkapjuk az első belépéshez szükséges egyszer használatos kódot. Fontos, hogy a kód megküldése után öt napon belül aktiválnunk kell a regisztrációt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Színes őszi receptek

    Színes őszi receptek

    Ősszel új alapanyagok kerülnek az asztalra. A piros gyümölcsös szezonnak vége, itt az ideje, hogy átadják a helyüket a sárga sütőtöknek és a lila szilvának.

  • Ki tart majd el kit?

    Ki tart majd el kit?

    Ma a fiatalok átlagosan 27,4 évesen hagyják el a szülői fészket. Nem akarnak kiröppenni, holott többnyire dolgoznak, önálló keresettel rendelkeznek. Ennek ellenére a fizetésüket zsebpénzként kezelik, vagyis felnőttkoruk elején is lényegében a szüleik tartják el őket.