EUR: 316,49 Ft
CHF: 281,43 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Belföld

Így szállta meg a Soros-hálózat Ukrajnát

Előbb megbuktatta Ukrajna jobboldali kormányát, majd saját embereit építette be az új baloldali hatalomba Soros György – ismerte el egy hangfelvételen a milliárdos spekuláns legfontosabb ukrajnai embere egy beépített újságírónak. Jehven Bisztrickij elárulta: Sorosék 150 „szakértője” ügyködik az ukrán minisztériumokban, hogy befolyásolják a szomszédos ország belpolitikáját.

Jehven Bisztrickij 1999–2018 között vezette Soros György hálózatának ukrajnai alapítványát. A Magyar Idők már korábban megírta, hogy Soros ukrajnai helytartója egy lehetséges támogatónak álcázott beépített újságíróval beszélgetve elismerte, hogy az általuk pénzelt „civil szervezetek” buktatták meg Janukovics ukrán elnököt.
A beszélgetés folytatását csütörtökön közölte a konzervatív napilap, amelyből kiderül, hogy a Soros-szervezet Janukovicsék eltávolítása után kezdett csak igazán beavatkozni az ukrán belpolitikába.

Bisztrickij elismeri, hogy Soros emberei irányítják az ukrán belpolitikát Fotó: irf.ua

– A forradalmat követően Soros úgy döntött, hogy pénzt ad úgynevezett stratégiai tanácsadó csoportok felállítására. (…) Hogy ez mit jelent? A forradalom után képzeld el az új minisztériumokat, az új hatalmat, ők nem értettek hozzá, hogyan lássák el ezt a feladatot nekünk. (…) Csak iránymutatásra volt szükségük a csoportoknak, és mi adtunk pénzt a szakértőknek, akik már korábban vagy attól fogva elkezdtek ezeken a politikákon dolgozni – magyarázta Bisztrickij a fedett újságírónak. A Nemzetközi Reneszánsz Alapítvány feje kifejtette: „2013-tól kezdve, a forradalmat követően, a George Sorossal kötött megállapodás alapján elkezdtük pénzelni ezen iránymutató jelentések elkészítését.”

(MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

A beszélgetésből kiderül: Soros mintegy 150 szakértőt telepített a minisztériumokba, akiket egy alkalommal személyesen is eligazított leendő feladatukról.

– 2014 júliusában nemzetközi koordinációs találkozót szerveztünk a stratégiai tanácsadó csoportok összes szakértőjével. Vagy 150 ember vett részt ezen, és nagyon komoly vita volt arról, hogyan szervezzük, illetve alakítsuk ki például a politikánkat. (…) Soros vastagon benne volt ebben – mesélte Bisztrickij, hozzátéve: a találkozón az elnök, a miniszterelnök, miniszterek, támogatók és a nagykövetek is részt vettek.

Mindezekről az állításokról a Magyar Idők hangfelvételt is közreadott honlapján.

Kijev, 2014. augusztus 7.
Az úgynevezett önvédelmi egységek tagjai gumiabroncsokat égetnek Kijev főterén, a Függetlenség terén 2014. augusztus 7-én. Az egykori Janukovics-kormányzat elleni tüntetéseknek még a téren sátorozó résztvevői amiatt tiltakoznak, hogy a közterület-fenntartók elkezdték elbontani a barikádjaikat. (MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

(MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

(MTI/EPA/Clemens Bilan)

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek