2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Ilyen idő várható a napokban

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:


 

Markáns ciklon örvénylik Európa belsejében, és halad lassan észak, északkelet felé. Hatására Közép-Európa-szerte nagy területen kiadós eső esik, a légörvény hátoldalán viharos szél fúj. Észak-Európában és Oroszországban továbbra is télies az idő, utóbbi területen többfelé havazik, a csúcshőmérséklet általában -2 és +4 fok között, az Ural északi előterében -10 fok közelében alakul. A mediterrán térségben ugyanakkor délutánra többnyire 15 és 22 fok közé melegszik fel a levegő, ezzel együtt változékony az idő. Kontinensünket nyugat felől újabb ciklon közelítette meg, ezért csak átmenetileg fordul nyugodtabbra az időjárás. A Kárpát-medence térségét lassan elhagyja a korábban említett ciklon, mögötte száraz levegő áramlik fölénk, ezért húsvét hétfőn napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, a szél délutánra mérséklődik.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:


Vasárnap északkeleten, keleten folytatódik a túlnyomóan borult idő, további esővel, záporral. Az ország többi részén szakadozottabb lesz a felhőzet, tartós, határozott felhőzetcsökkenés késő délutántól kezdődik délnyugat, nyugat felől, addig elszórtan alakul ki záporeső. Éjszaka északkeleten is csökken a felhőzet, megszűnik a tartós csapadék, az országban már csak néhol fordulhat elő záporeső, reggelre nagy területen kiderül az ég. Hétfőn napos idő várható gomolyfelhőkkel, legfeljebb néhol fordulhat elő futó zápor. Az északnyugati szelet vasárnap napközben nagy területen, hétfőn délelőtt helyenként kísérik viharos széllökések. Hétfő estére mindenütt jelentősen gyengül a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 6 fok között alakul, de szélvédett, derült tájakon néhol 0, +1 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 11 és 16 fok között várható, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Kapcsolódó Cikkek

 • 10 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek januárban

  10 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek januárban

  Januárban a turisták mintegy 30 milliárd forintot hagytak a hazai szálláshelyeken, és míg a vendégéjszakák száma az előző évivel közel azonos maradt, a szálláshelyek csaknem 10 százalékkal tudták növelni bevételeiket az előző év azonos időszakához képest – emelte ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán kiadott legfrissebb adataiból.

 • Így próbálja “orvosolni” vállalhatatlan zsidózását a Jobbik – Videó!

  Így próbálja “orvosolni” vállalhatatlan zsidózását a Jobbik – Videó!

  Elhatárolódik régi önmagától, és kijelentéseitől Gyöngyösi Márton – mondta a Jobbik frakcióvezetője az Országgyűlés hétfői ülésnapján a PestiSrácok.hu riporterének, aki azt tudakolta a politikustól, hogy vállalja-e még azokat a korábbi nyilvános kijelentéseit, amelyek egyikében arról beszélt hallgatóságának, hogy a holokauszt az egy indulatokat kiváltó állatfaj.

 • A Fidesz tagságának felfüggesztését javasolja a CDU elnöke

  A Fidesz tagságának felfüggesztését javasolja a CDU elnöke

  A Fidesz európai néppárti (EPP-) tagságának felfüggesztését javasolta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke egy szerdai nyilatkozatában, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság EPP-s elnöke pedig ugyancsak szerdán megerősítette álláspontját, miszerint meg kell szüntetni a Fidesz tagságát az Európai Unió jobbközép erőit összefogó pártcsaládban.