EUR: 317,46 Ft
CHF: 279,81 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

Ilyen lett a felújított Ludovika Egyetemi Campus – Fotók!

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Karának összeolvadásából létrehozott Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) hat évvel ezelőtt, 2012. január 1-jén nyitotta meg kapuit.

Már akkor sürgető problémának számított az egykori Ludovika Akadémia épületének és a tőszomszédságában lévő területek elhanyagoltsága, romos állapota. Hogy megfelelő környezetet biztosítsanak az intézményben tanuló egyetemi polgároknak és az oktatói karnak, a kormány még ugyanabban az évben elindította és kiemelt állami beruházássá nyilvánította a Ludovika Campus projektet. A nagyszabású terv értelmében 2012 és 2018 között újjáépítették a Ludovika történelmi épületegyüttesét, a Ludovika parkot, megújították az Orczy-kertet – írja a honvedelem.hu.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Az Európai Bizottság ismét megpróbálja cáfolni a valóságot

  Az Európai Bizottság ismét megpróbálja cáfolni a valóságot

  Az Alapjogokért Központ elemzése szerint az Európai Bizottság ismét megpróbálja cáfolni a valóságot, az uniós intézmények ugyanis az elmúlt hónapok-évek során maguk terjesztettek elő olyan jogalkotási javaslatokat, amelyek ösztönzik a bevándorlást és csorbítják a tagállami szuverenitást.

 • Borzalmas baleset! Kútba esett és meghalt egy idős férfi

  Borzalmas baleset! Kútba esett és meghalt egy idős férfi

  Meghalt egy idős férfi, miután beleesett egy csaknem harminc méter mély kútba a Csörög szélén található Harkály utcában csütörtök délután – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

 • Már hat éve folyamatosan emelkednek a bérek Magyarországon

  Már hat éve folyamatosan emelkednek a bérek Magyarországon

  A magyar gazdaság jobban teljesít, ezt támasztja alá, hogy már hat éve folyamatosan emelkednek a bérek – mondta Bodó Sándor a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a legfrissebb kereseti adatokat kommentálva.