EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,34 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Sport

Isten rámutatott Ronaldóra, és azt mondta: KIVÁLASZTOTT VAGY!

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén a Real Madrid idegenben 3-0-ra győzött a Juventus ellen. Kimondhatjuk, hogy a visszavágó már csak formalitás lesz, Cristiano Ronaldo pedig élete tán legszebb gólját szerezte.

Esélyt sem adott a Juventusnak a Real Madrid, amely Cristiano Ronaldo vezényletével kiütötte az olasz bajnokot.


Ronaldo kiváló formában játszott, két gólt szerzett, a másodikról pedig valószínűleg évekig fognak még beszélni. Az ötszörös aranylabdás támadó Dani Carvajal beadását ollózta be Gianluigi Buffon kapujába. Számítások szerint a labda elrúgásának pillanatában Ronaldo lába 2 méter 38 centiméter magasan volt. Az olasz szurkolók felállva tapsolták meg a mozdulatsort.

 EPA/ANDREA DI MARCO

EPA/ANDREA DI MARCO

 

– Látványos találat volt, minden bizonnyal a legszebb karrierem során. Hosszú ideje szerettem volna már ilyen gólt rúgni, de ez mindig a körülményektől függ. Van, hogy nem jön össze, de próbálkozni kell. Az, hogy a Juventus stadionjában így megünnepeltek, ott, ahol rengeteg nagyszerű futballista játszott, kiemelkedő pillanat volt a számomra. Ez olyasvalami, ami megmarad a szívemben. Köszönöm minden olasznak, aki itt volt – értékelt a lefújás után Ronaldo, aki zsinórban tizedik BL-meccsén volt eredményes, ami rekord a sorozat történetében. Az örökrangsorban ő áll a góllövőlista élén 119 találattal.


Buffon, a Juventus kapusa is elismerően beszélt ellenfeléről.

– Hogy csúcsformában lett volna? Nem, azt hiszem, ez az átlagos Ronaldo volt. Ő mindig ilyen, rendkívüli szinten képes futballozni. Ne feledjük, olyan valaki lett a végzetünk, aki karrierje során ötszáz gólt lőtt már. Ma is láthattuk, hogy Ronaldo egy fantasztikus bajnok, aki Messihez hasonlóan elképesztő magasságokba emelkedik – vélekedett Buffon, aki elismerése jeléül a lefújás után megölelte és megpuszilta a portugál zsenit.

Kapcsolódó Cikkek