2019. január 24., csütörtök
Timót

Budapest XIV.kerület

Jelen Tamás: Zugló jobbat érdemel!

Dr. Jelen Tamás, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje szerint Zuglóban a Fidesz által vezetett négyéves időszak kivételével hiányzott az átgondolt, koncepciózus városépítészet. Mint lapunknak elmondta: százhúszezer ember él ebben a kerületben, a városrész párját ritkító adottságokkal rendelkezik, miközben a kerület romokban hever.

 

A régi mániám, végighajtani a Stefánián…
Ugye mindenki emlékszik a nagyszerű dalra, ami mára inkább már csak nosztalgia maradt.
– Sajnos, mert bár Budapest két főutcája évszázadokon keresztül az Andrássy út és a Stefánia volt, a Stefániáról, a diplomatanegyedből ma már menekülnek a nagyköveti rezidenciák – mondta lapunknak dr. Jelen Tamás, aki hozzátette, bár az MSZP-s jelölt, Tóth Csaba a zuglói lapban épp a fejlesztésekkel dicsekedett, ő és a kerület vezetése még a Városligetet is hagyták lepusztulni.


Dr. Jelen Tamás a FIDESZ zuglói választókerületi elnöke a kerületért dolgozik( Fotó: Sáfár Tibor)

– Fontosabb volt nekik, hogy a Városligetben fákat ölelgessenek, mint hogy az itt élő emberek életminőségét javítsák, illetve az érdekeiket képviseljék. Ha nem valósultak volna meg igen komoly kormányzati projektek, akkor nem történt volna jelentősebb fejlesztés Zuglóban. Nem mindenki tudja, de a Tóth Csaba által említett programok, mint például a BVSC bővítése és a Puskás Ferenc stadion kormányzati, a Liget kormányzati és fővárosi, a Paskál fürdő pedig fővárosi fejlesztésből valósult meg.
Dr. Jelen Tamás azt is elmondta, hogy a kerületben sokan hittek Karácsony Gergelynek, amikor még a Párbeszéd társelnökeként azt állította, neki Zugló az első. Ezért szavaztak bizalmat neki, ehhez képest most az országos kampányban vesz részt, listavezetője egy olyan pártnak, amelyet a saját bevallása szerint gyűlöl, de mivel az itteni polgármesteri tisztséget esetleg már csak egy évig töltené be, a saját politikai túlélése érdekében az MSZP listavezetője lett. Mindeközben a zuglói modell valójában csúfos kudarc.
– Kudarc, mert szembemegy a magyar nép által vallott társadalompolitikai elvekkel, a munkából származó tisztességes jövedelemmel. Karácsony Gergely zuglói modellje mindenféle kontroll és ellenszolgáltatás nélkül rendszeres jövedelemhez juttat olyan embereket, akik közül sokan ezért költöznek Zuglóba. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy valaki ideköltözik Borsodból vagy Szabolcsból, a XIV. kerületben kap egy önkormányzati lakást, amelynek ha nem fizeti a rezsijét, vagy lakbértartozást halmoz fel, még „jutalmat is kap érte”, hiszen a  tartozás elegendő ahhoz, hogy támogatást kapjon az önkormányzattól.  A támogatás mértékét a mindenkori minimálnyugdíjnak megfelelő összegben, 28 ezer 500 forintban határozták meg, ráadásul fejenként. Bejelentkezés, illetve bevallás alapján fizetik ki, és senki nem ellenőrzi a jogosultságot. Ha például bejön valaki egy luxusterepjáróval, ugyanúgy megkaphatja. Mindezt úgy, hogy a zuglói önkormányzat gazdálkodása éppen a csőd felé halad, hiszen 2014-ben, az előző fideszes adminisztráció egymilliárd forint készpénzzel és mintegy félmilliárd forint értékű részvénnyel adta át a kasszakulcsot a Karácsony Gergely–Tóth Csaba tandemnek. Most kikértük az önkormányzat folyószámla-egyenlegét, megjegyzem, nagyon nehezen kaptuk meg. Nem véletlenül: kiderült, hogy mintegy 800 millió forinttal kevesebb a kerület folyószámla-egyenlege, miközben eladták a csaknem 500 milliót érő részvénypakettet. Ezek a pénzek úgy tűntek el, hogy semmilyen nyoma nincs a látható eredményeknek. Az önkormányzat emellett a folyószámla-hitelkeretét kétmilliárd forintra emelte, és ezt a keretet minden bizonnyal ki is akarják meríteni. De ez még nem minden. Az is kiderült, hogy az önkormányzat ingatlanvagyon-értékesítésből 3,3 milliárd forint bevételt tervez, ami az eddigi ingatlanértékesítések tízszerese! Mindebből arra lehet következtetni, hogy a Tóth és Karácsony az „utánam az özönvíz” elvet vallja. Minden forintot ki akar sajtolni a kerületből, mielőtt elhagyják a terepet. Zugló ennél sokkal többet ér! Azért dolgozom, és a jövőben is azért fogok dolgozni, hogy visszaadjam a kerület a régi varázsát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.