EUR: 335,09 Ft
CHF: 308,08 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Belföld

Jobbikost is pénzelt az adócsalásért ülő Czeglédy

A baloldal mellett a Jobbik választási kampányait is finanszírozta pénzzel Czeglédy Csaba a mögötte álló bűnszervezet anyagi forrásait felhasználva – ismerte el a Tényeknek az a tanú, aki beszámolt róla: a jobbikos Rig Lajos tapolcai győzelméhez is nagyobb összeggel járult hozzá Czeglédy. Milyen furcsa, hogy főnöke, Gyurcsány Ferenc véletlenül jobbikos győzelmet jósolt a 2015-ös időközi választáson.

„Néhány jobbikos is szerette volna, ha Simicska pénzén túl Czeglédy Csaba is megtolja súlyos milliókkal az egyes kampányokat” – mondta a TV2 kamerájába az a tanú, aki részletesen beszámolt róla, hogyan jutottak el lefizetésre szolgáló készpénzösszegek Gyurcsánytól Czeglédyn át a kiszemeltekhez. A Tények tanúja szerint az említett „súlyos milliók” egy része a 2015-ös tapolcai időközi választás előtt Rig Lajoshoz, a Jobbik jelöltjéhez került.


Czeglédy Csaba cipősdobozokban küldött pénz Gyurcsányéknak /Fotó: Magyar Idők

A TV2 felidézte: a tapolcai kampány során Orbán Viktor is ellátogatott Tapolcára, hogy segítse a kormánypárti jelöltet, az érkezésére odaszervezett ellentüntetők között pedig maga Czeglédy Csaba is megjelent.

Mint ismert, a „baloldal titkos pénztárnokaként” emlegetett Czeglédy Csaba – aki MSZP–DK-s támogatással lett szombathelyi önkormányzati képviselő, és bejáratos a Gyurcsány családhoz is, akiknek céges és személyes ügyeit is intézte – megszakítással tavaly nyár óta van előzetes letartóztatásban, mert az ügyészség több mint 6,3 milliárd forint értékre, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítja.


Vona Gábor emberét, Rig Lajost (jobbra) is Czeglédy pénzelte? /Fotó: Facebook

A tanú korábban már elmondta: Gyurcsány kis papírcetliken jelölt meg összegeket Czeglédynek, aki cipősdobozban küldte a pénzt Gyurcsányéknak. Mint ismert, az eddig megszólaló tanúk szerint Czeglédy több baloldali vagy álfüggetlen politikus választási kampányát is finanszírozta. Viszont érdekes, hogy ez idő alatt már a Jobbikkal is összedolgozott, miközben „főnöke”, Gyurcsány Ferenc 2015-ben úgy fogalmazott a Kossuth rádióban a pártról, hogy „a Jobbik a Fidesz rosszabbik arca”.

Ennél is meglepőbb, hogy személyes érzéseit félretéve alig egy héttel korábban Gyurcsány a Figyelőnek adott interjújában a Jobbik tapolcai sikerét jósolta, miközben saját baloldali jelöltjük is indult a körzetben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A biztos szavazók 53 százaléka Tarlós Istvánra voksolna

  A biztos szavazók 53 százaléka Tarlós Istvánra voksolna

  A biztos szavazók 53 százaléka Tarlós Istvánra, 40 százaléka Karácsony Gergely közös ellenzéki jelöltre, 7 százalékuk pedig Puzsér Róbertre szavazna a főpolgármester-választáson – közölte közvélemény-kutatása alapján a Nézőpont Intézet hétfőn az MTI-vel.

 • A járművek környezetvédelmi állapotát mérik fel a héten

  A járművek környezetvédelmi állapotát mérik fel a héten

  A járművek környezetvédelmi állapotát mérik fel a szakemberek hétfőtől péntekig az ország négy nagyvárosában a Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akció keretében – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.

 • Bruttó 1,3-2,7 milliót keresnek az állami egyetemek rektorai

  Bruttó 1,3-2,7 milliót keresnek az állami egyetemek rektorai

  Bruttó 1,3 millió és 2,7 millió forint között keresnek havonta az állami felsőoktatási intézmények rektorai, a kancellárok havi keresete pedig 1,1 és 2,6 millió között mozog – ismerteti a Magyar Nemzet a hétfői lapszámában az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól (ITM) kapott béradatok alapján.