2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Belföld

Jobbikost is pénzelt az adócsalásért ülő Czeglédy

A baloldal mellett a Jobbik választási kampányait is finanszírozta pénzzel Czeglédy Csaba a mögötte álló bűnszervezet anyagi forrásait felhasználva – ismerte el a Tényeknek az a tanú, aki beszámolt róla: a jobbikos Rig Lajos tapolcai győzelméhez is nagyobb összeggel járult hozzá Czeglédy. Milyen furcsa, hogy főnöke, Gyurcsány Ferenc véletlenül jobbikos győzelmet jósolt a 2015-ös időközi választáson.

„Néhány jobbikos is szerette volna, ha Simicska pénzén túl Czeglédy Csaba is megtolja súlyos milliókkal az egyes kampányokat” – mondta a TV2 kamerájába az a tanú, aki részletesen beszámolt róla, hogyan jutottak el lefizetésre szolgáló készpénzösszegek Gyurcsánytól Czeglédyn át a kiszemeltekhez. A Tények tanúja szerint az említett „súlyos milliók” egy része a 2015-ös tapolcai időközi választás előtt Rig Lajoshoz, a Jobbik jelöltjéhez került.


Czeglédy Csaba cipősdobozokban küldött pénz Gyurcsányéknak /Fotó: Magyar Idők

A TV2 felidézte: a tapolcai kampány során Orbán Viktor is ellátogatott Tapolcára, hogy segítse a kormánypárti jelöltet, az érkezésére odaszervezett ellentüntetők között pedig maga Czeglédy Csaba is megjelent.

Mint ismert, a „baloldal titkos pénztárnokaként” emlegetett Czeglédy Csaba – aki MSZP–DK-s támogatással lett szombathelyi önkormányzati képviselő, és bejáratos a Gyurcsány családhoz is, akiknek céges és személyes ügyeit is intézte – megszakítással tavaly nyár óta van előzetes letartóztatásban, mert az ügyészség több mint 6,3 milliárd forint értékre, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítja.


Vona Gábor emberét, Rig Lajost (jobbra) is Czeglédy pénzelte? /Fotó: Facebook

A tanú korábban már elmondta: Gyurcsány kis papírcetliken jelölt meg összegeket Czeglédynek, aki cipősdobozban küldte a pénzt Gyurcsányéknak. Mint ismert, az eddig megszólaló tanúk szerint Czeglédy több baloldali vagy álfüggetlen politikus választási kampányát is finanszírozta. Viszont érdekes, hogy ez idő alatt már a Jobbikkal is összedolgozott, miközben „főnöke”, Gyurcsány Ferenc 2015-ben úgy fogalmazott a Kossuth rádióban a pártról, hogy „a Jobbik a Fidesz rosszabbik arca”.

Ennél is meglepőbb, hogy személyes érzéseit félretéve alig egy héttel korábban Gyurcsány a Figyelőnek adott interjújában a Jobbik tapolcai sikerét jósolta, miközben saját baloldali jelöltjük is indult a körzetben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt

    Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt

    Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt, szinte nincs olyan szektor Magyarországon, ahol ne látnák szívesen a diákokat – mondta Hegedűs Csaba, a Prodiák Iskolaszövetkezet operatív igazgatója az M1 aktuális csatornán szombaton.

  • Fél évszázad után változás a budapesti patkányirtásban

    Fél évszázad után változás a budapesti patkányirtásban

    Negyvenhét évig a Bábolna Bio végezte a fővárosban a patkányirtást, ám a legutóbbi közbeszerzési eljárást egy kisebb cégekből álló konzorcium nyerte el. A Bábolna a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult, amely azonban az eljárás lezárultáig engedélyezte a szerződéskötést az új szereplővel, különben veszélyesen elszaporodhatnának a rágcsálók – írja szombati számában a Magyar Idők.