2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Káoszt akarnak a tüntetés szervezői

Mint arról már beszámoltunk, a Ripost információi szerint a színpadról Gurmai Zita, az MSZP elnökségi tagjának fia, régi szocialista pártvezető, Gulyás Balázs szervezi, vezényli az eseményeket, de a legnagyobb összeggel Gyurcsány Ferenc támogatja a tüntetéseket.

Egy felháborodott tüntetésszervező küldte el a lapnak a pénzelésről szóló bizonyító bejegyzéseket. A ripost beszámolt arról is, hogy Gyur­csány Fe­renc Soros György köz­vet­len uta­sí­tá­sára pén­zeli a hét­végi tün­te­té­se­ket. Ő fi­zeti a szín­pa­dot, a tech­ni­kát, a ren­de­zők költ­sé­geit. Bi­zo­nyí­ték erre több Fa­ce­book be­jegy­zés, még Gyur­csány szó­vi­vője, Gré­czy Zsolt is be­is­merte a lát­szó­lag párt­sem­le­ges ren­dez­vény pén­ze­lé­sét.


A tüntetésre készült az összes ellenzéki propagandamédium, hiszen nekik is teljesíteniük kell. Soros újabb tüntetésre utasította embereit, Gulyás Márton és barátai megszervezték, de – mint ahogy tegnap kiderült – a költségekbe az ellenzéki pártoknak is hozzá kell járulniuk – írja az Origo.

A tüntetők egy valamit elértek: nagy dugók voltak az Erzsébet-híd környékén, már reggeltől, mert építgették a színpadot. Az autósok felháborodtak. A TV2 Tények című hírműsora pontosan állapította meg: a szervezők tudatosan akarnak káoszt okozni. Egyébként észrevétlenek lennének, senki nem figyelne rájuk, viszont ha botrányt csinálnak, ha akadályozzák az emberek életét, csak feltűnnek – számol be az eseményekről a portál.


A 888.hu információi szerint a szervezők ezúttal engedélyezték a pártzászlók és a pártokhoz kapcsolódó jelképek használatát, azonban a pártpolitikusok továbbra is ki vannak tiltva a színpadról. A Kossuth téren gyülekező tömeg elég foghíjas volt, most sokkal kevesebben vannak, mint egy hete.

 

A múlt heti gyászos performansz után új szónokokkal próbálnak erősíteni a tüntetés szervezői. A főszónok Márki-Zay Péter lesz, de felszólal majd Gyetvai Viktor a Független Diákparlamenttől, Homonnay Gergely, Gulyás Balázs és a Simicska által bezáratott Magyar Nemzet újságírója, Unyatyinszky György – írja a 888.hu.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

  Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

  A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy változatlanul érvényben tartja azokat a megállapodásokat, amelyeket az elmúlt időszakban Tarlós István leköszönő főpolgármesterrel kötött.

 • A Liget Projektről is hazudott Karácsony

  A Liget Projektről is hazudott Karácsony

  Bár a programjában Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester azt ígérte, hogy leállítja a Liget Projektet, ezt az ígéretét kénytelen volt módosítani arra, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

 • Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Összeütközött négy jármű a 33-as főúton Hortobágynál csütörtök délután, a balesetben ketten súlyosan megsérültek, az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.