EUR: 312,64 Ft
CHF: 275,62 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Egyéb XVI.kerület

Keresik a legszebb konyhakertet

A kerületi önkormányzat fontosnak tartja a kerület kertvárosi jellegét, ehhez évről évre különböző versenyekkel, akcióprogramokkal igyekszik hozzájárulni, ezért idén már negyedik alkalommal csatlakozott A legszebb konyhakertek elnevezésű országos programhoz, amelynek keretében keresik a kerület legszebb balkonját és konyhakertjét.

Hét különböző kategóriában – balkon, mini, normál, három zártkerti, illetve közösségi kategóriában – lehet nevezni

Mint azt az önkormányzat lapunkkal közölte, hét különböző kategóriában – balkon, mini, normál, három zártkerti, illetve közösségi kategóriában – lehet nevezni. A program célja a lakosságot arra ösztönözni, hogy saját, rokonai vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen maga és családja számára konyhakerti zöldséget, gyümölcsöt.
A kerteket kétszer látogatja meg a szakemberekből, gyakorló kertművelőkből, illetve az önkormányzat Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottságának delegált tagjából álló zsűri. A kertek elbírálásánál figyelembe veszik a gyümölcsöket, konyhakerti zöldségeket, a gyógy- és fűszernövényeket is.


Jelentkezni június 15-ig lehet. A jelentkezési lap letölthető az önkormányzat honlapjáról, valamint megtalálható a Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodáján és a KALOT Kertvárosi Kertbarátok Egyesületénél, a Rendelő utca 28. sz. alatt. Bővebb felvilágosítás a Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodáján Wendl Viktória helyi koordinátortól a 40-11-479-os telefonszámon vagy a [email protected] e-mail-címen kérhető.

Kapcsolódó Cikkek