EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Két év börtönt kapott egy román embercsempész Kaposváron

Két év börtönbüntetésre ítélt egy illegális migránsokat szállító román embercsempészt szerdán, jogerősen a Kaposvári Törvényszék.

Vadócz Attila, a bíróság szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a 36 éves, román állampolgárságú férfi tavaly szeptemberben tíz afgán és Srí Lanka-i állampolgárt próbált Romániából Magyarországon át Szlovéniába vinni, az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán azonban egy közúti ellenőrzésen lebukott.


A vádlott a büntetőeljárásban azzal indokolta a cselekményét, hogy rossz anyagi helyzetben van, gyógykezeléséhez akart pénzt szerezni.

A férfit első fokon a Siófoki Járásbíróság embercsempészésben bűnösnek mondta ki, négy és fél év börtönbüntetést szabott ki vele szemben és öt évre kiutasította Magyarországról.


A másodfokon eljáró Kaposvári Törvényszék szerdai ítéletében a szabadságvesztés időtartamát a vádlott beismerő vallomására, megbánására és megromlott egészségi állapotára tekintettel csökkentette.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gigajátszótér épül a Ligetben

  Gigajátszótér épül a Ligetben

  Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén.

 • Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  A március 18-24. között tartott idei TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció sikere azt mutatja, hogy összefogott az ország egy tisztább környezetért – jelentette ki Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

 • Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Nyugati titkosszolgálatok információi mellett egy külföldi védett tanú vallomása alapján gyanítják a hatóságok, hogy a múlthéten Budapesten elfogott F.

 • Science Park épül Józsefvárosban

  Science Park épül Józsefvárosban

  Történelmi pillanatnak lehetünk tanúi, ugyanis egy Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról kötött megállapodást Budapest három nagy egyeteme a VIII.