2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Kevesen hisznek az ellenzéki horrorkoalícióban

Kevesen hisznek egy ellenzéki koalíciós kormányban, derült ki a Századvég legújabb közvélemény-kutatásából.

A Századvég által megkérdezettek mindössze 29 százaléka szeretné, hogy a választások után közös ellenzéki – horrorkoalíciós – kormány alakuljon a baloldali pártokkal és a Jobbikkal, ezzel szemben 51 százalékuk az Orbán-kormány újraválasztása mellett döntene. Még a baloldaliaknak is csak a fele értene egyet egy Jobbik-baloldal kényszerházassággal, míg a jobboldaliak szinte teljesen elutasítják azt.


A baloldali szavazóknak is csak alig több mint fele (52 százaléka) értene egyet egy nagy közös ellenzéki – baloldal és Jobbik – kormány felállításával. A középen állók kevesebb mint fele (38 százaléka) támogatna egy horrorkoalíciós kormányzatot. A jobboldaliak pedig egyértelmű elutasítják, csupán 11 százalékuk tartaná jónak ha Vona és Gyurcsány tartós nászra lépnének.

A Századvég szerint az ellenzéki horrorkoalíció elutasítottságának oka az ellenzéki pártok sikertelen egyezkedési próbálkozásában kereshető.

Nem csoda hát, hogy a megkérdezettek 56 százaléka egyetértett azzal az állítással, hogy egy összellenzéki koalíciós kormány politikai válságot okozna.

Mindössze 30 százalék gondolta úgy, hogy jól sülhet el egy ilyen kényszerházasság.

A Századvég grafikonja szerint az összes megkérdezett 51 százaléka szeretné, hogy a Fidesz és Orbán Viktor folytassa a kormányzást, míg 29 százalékuk gondolta úgy, hogy alakuljon egy Jobbik-baloldal kormány. A maradék 20 százalék nem tudja, vagy egyiket sem szeretné illetve nem válaszolt.

Kapcsolódó Cikkek

 • 10 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek januárban

  10 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek januárban

  Januárban a turisták mintegy 30 milliárd forintot hagytak a hazai szálláshelyeken, és míg a vendégéjszakák száma az előző évivel közel azonos maradt, a szálláshelyek csaknem 10 százalékkal tudták növelni bevételeiket az előző év azonos időszakához képest – emelte ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán kiadott legfrissebb adataiból.

 • Így próbálja “orvosolni” vállalhatatlan zsidózását a Jobbik – Videó!

  Így próbálja “orvosolni” vállalhatatlan zsidózását a Jobbik – Videó!

  Elhatárolódik régi önmagától, és kijelentéseitől Gyöngyösi Márton – mondta a Jobbik frakcióvezetője az Országgyűlés hétfői ülésnapján a PestiSrácok.hu riporterének, aki azt tudakolta a politikustól, hogy vállalja-e még azokat a korábbi nyilvános kijelentéseit, amelyek egyikében arról beszélt hallgatóságának, hogy a holokauszt az egy indulatokat kiváltó állatfaj.

 • A Fidesz tagságának felfüggesztését javasolja a CDU elnöke

  A Fidesz tagságának felfüggesztését javasolja a CDU elnöke

  A Fidesz európai néppárti (EPP-) tagságának felfüggesztését javasolta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke egy szerdai nyilatkozatában, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság EPP-s elnöke pedig ugyancsak szerdán megerősítette álláspontját, miszerint meg kell szüntetni a Fidesz tagságát az Európai Unió jobbközép erőit összefogó pártcsaládban.