EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,49 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Belföld

Kézműves és gasztronómiai programok a Vajdahunyadvárban

Húsvéti kézműves programok és Sonkaszegő Fesztivál várja a közönséget húsvétkor a Vajdahunyadvárban.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum idén is otthont ad húsvétkor a tavaszköszöntő kézműves műhelynek, amelyben április 3-ig az érdeklődők népi iparművészek segítségével festhetnek húsvéti tojást, vagy készíthetnek ünnepi díszeket és megismerhetik a hagyományos magyar húsvéti népszokásokat is – közölte a múzeum az MTI-vel.

A kézműves programok mellett Sonkaszegő Fesztivál színesíti a kínálatot a Vajdahunyadvár külső részein, ahol tradicionális ünnepi ételeket kóstolhat a közönség.

Mindezek mellett folklórprogramok, gyermekműsorok, valamint zenei csemegék is várják a vendégeket: a gyerekek kipróbálhatják az interaktív népi élményműhely és a népi játszóház játékait, valamint egy igazi alföldi tanya is megtekinthető Örményes és Tiszatenyő települések jóvoltából.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Az Európai Unió teljesen rossz működése, a bevándorláspárti politikája és elfordulása a keresztény értékektől Magyarország számára kockázatot jelent – mondta Hollik István az ECHO TV Bayer show című műsorában.

 • Nyomozhatnak a jobbikos után

  Nyomozhatnak a jobbikos után

  Felfüggesztette az Országgyűlés Farkas Gergely jobbikos képviselő mentelmi jogát, amiért Farkas 2018-ban még jelöltként 600 ezres kötlségtérítést ajánlott Kiskunhalason az LMP jelöltjének, hogy cserébe Midi Melánia visszalépjen a választástól.

 • A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat – mondta Balog Zoltán korábbi emberi erőforrás miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke, a Magyar politikai enciklopédia bemutatóján, hétfőn Budapesten.