2019. március 21., csütörtök
Benedek

Külföld

Kiderült! Ez a migráns nő lövöldözött a YouTube székházában – Videó!

Mint arról mi is beszámoltunk, fegyveres ámokfutásba kezdett egy nő kedden a YouTube kaliforniai székházában. Megsebesített három embert, köztük feltehetőleg a barátját, aki ott dolgozott, majd magával is végzett. A tragikus eset után most több külföldi lap is arról ír, hogy a merénylet elkövetője a 39 éves iráni Nasim Aghdam, akinek korábban már volt összetűzése a videomegosztó céggel, ráadásul nem kizárt, hogy illegálisan tartózkodott az országban.

Az Iránból érkező, feltehetően migráns lövöldöző ebédidőben az utcáról bement a székház udvari étkezdéjének területére, és ott egy pisztolyból adott le hét vagy nyolc célzott lövést emberekre, majd bement az épületbe. A rendőrség információi szerint a nő barátját akarta lelőni, de a merénylet közben eltalált egy 32 éves és egy 27 éves nőt is. A támadó az épületben végül maga ellen fordította fegyverét.


A YouTube dolgozói pánikhangulatban hagyták el az épületet. Sajtóinformációk szerint a támadás azonban nem kizárólag szerelemféltésből történt, ugyanis a cnbc szerint Aghdamot feldühítette, ahogy a YouTube diszkriminatív módon szűrte a csatornájára feltöltött tartalmakat, melyek így kevesebb nézőhöz jutottak el. A heavy.com úgy tudja, a cég nem fizetett neki az online publikált videókért, ami miatt nagyon mérges lett.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek