EUR: 312,64 Ft
CHF: 275,62 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Kijavították a rendszerhibákat a légiforgalmi irányítást összehangoló Eurocontrolnál

Kijavították a számítógépes hibákat az Eurocontrolnál, újra üzemel minden rendszer – közölte szerdán az európai légiforgalmi irányítást összehangoló, brüsszeli székhelyű szervezet.

Kedden elromlottak a forgalom áramlását szervező rendszerek, a hiba érintette a repülési terveket tartalmazó adatbázisokat is. Emiatt az összes légitársaságnak újra le kellett adnia a délután fél 1 előtt beadott repülési tervét.


A biztonság érdekében kényszerhelyzeti üzemet vezettek be, elrendelték a légtér kapacitáscsökkentését. A szervezet arra figyelmeztetett, hogy késések lehetnek a keddre tervezett mintegy 30 ezer járat felénél.

A szerverek visszaállításával kedd éjjel végeztek.

Az Eurocontrol közölte, vizsgálni fogják a meghibásodást, hogy tanuljanak belőle. A szervezet egyúttal elnézést kért az utasoktól. Több európai repülőtér – egyebek mellett Budapest, Helsinki, Prága, Dublin, Koppenhága, Amszterdam – késésekről és járataik újratervezéséről adott hírt. A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren az induló járatok számát óránként tízre korlátozták.

Az Eurocontrol történetében ezenkívül eddig egy hasonló mértékű hiba és leállás volt, 2001-ben.

Kapcsolódó Cikkek

 • 10 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek januárban

  10 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek januárban

  Januárban a turisták mintegy 30 milliárd forintot hagytak a hazai szálláshelyeken, és míg a vendégéjszakák száma az előző évivel közel azonos maradt, a szálláshelyek csaknem 10 százalékkal tudták növelni bevételeiket az előző év azonos időszakához képest – emelte ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán kiadott legfrissebb adataiból.

 • Így próbálja “orvosolni” vállalhatatlan zsidózását a Jobbik – Videó!

  Így próbálja “orvosolni” vállalhatatlan zsidózását a Jobbik – Videó!

  Elhatárolódik régi önmagától, és kijelentéseitől Gyöngyösi Márton – mondta a Jobbik frakcióvezetője az Országgyűlés hétfői ülésnapján a PestiSrácok.hu riporterének, aki azt tudakolta a politikustól, hogy vállalja-e még azokat a korábbi nyilvános kijelentéseit, amelyek egyikében arról beszélt hallgatóságának, hogy a holokauszt az egy indulatokat kiváltó állatfaj.

 • A Fidesz tagságának felfüggesztését javasolja a CDU elnöke

  A Fidesz tagságának felfüggesztését javasolja a CDU elnöke

  A Fidesz európai néppárti (EPP-) tagságának felfüggesztését javasolta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke egy szerdai nyilatkozatában, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság EPP-s elnöke pedig ugyancsak szerdán megerősítette álláspontját, miszerint meg kell szüntetni a Fidesz tagságát az Európai Unió jobbközép erőit összefogó pártcsaládban.