EUR: 316,49 Ft
CHF: 281,36 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Sport

Kiss Szilárd: Magyar edzőt a magyar kézilabda válogatott élére!

Kiss Szilárd jelenleg a Siófok kézilabda utánpótlásképzésének a szakmai igazgatója, és a pár hete átadott multifunkciós sportcsarnok névadója. Edzői karrierje már több mint ötven éve tart, csaknem négy évtizeden át dolgozott férfi csapatokkal, majd a női szakágban is komoly sikereket ért el.

2004-ben a női válogatottal Eb-bronzérmet szerzett. Markáns véleménye van arról, hogy szükség van-e itthon külföldi szövetségi kapitányokra; a női válogatottat Kim Rasmussen, a férfi csapatot pedig a Veszprémben is edzősködő Ljubomir Vranjes irányítja.


Kiss Szilárd szerint nem jó megoldás a külföldi kapitány

A siófoki aréna névadója, a mesteredző Kiss Szilárd  arról beszélt, hogy a kézilabda-válogatottat itthon magyar edzőnek kellene irányítania, mivel szerinte a külföldi szakemberek nem ismerik a sportág hazai felépítését, mint ahogyan a társadalmi berendezkedésünket sem.
– Kimondom, mert ez az én gondolatom állandóan. Magyarországon miért nem magyar edző irányítja a válogatottat? Sokan mondják, hogy külföldi edzőkre van szükség, nekem nincsen semmi bajom velük, nehogy valaki félreértse, de én jobban szeretném, és számomra szimpatikusabb lenne, ha magyar edző dolgozna a válogatottnál. Azt hiszem, nem ismerik ezek a külföldi edzők annyira az egész magyar kézilabdázásnak a felépítését, és nem ismerik a társadalmi berendezkedésünket sem. Nem elég tájékozottak talán azok a külföldi edzők, akik idejönnek” – nyilatkozta a Sport24-nek Kiss Szilárd.

A 73 éves szaktekintély a Veszprém első nyolc bajnoki címéhez rengeteget hozzátett, sőt ebből egyet ő maga jegyzett vezetőedzőként. Ezért is érdekes, hogy mit gondol a mostani együttes nyolcaddöntős Bajnokok Ligája-kieséséről.
– Valamikor ezen gondolkodtam, hogy a siker és a kudarc hogyan dörzsölődik egymás mellett, és hogy egyáltalán van-e ilyen, hogy kudarc, és van-e ilyen, hogy siker. Van, de mindig azt kell figyelembe venni, hogy mi a célkitűzése egy csapatnak. Ebben az évben, ahogy így látom – megjegyzem, teljesen kívülálló vagyok, nem látom belülről a dolgokat -, egy kicsit visszaesett a csapat. A klub természetes célkitűzése, hogy a BL-ben a legjobb négybe kerüljön, ez nem sikerült, és ha siker-kudarcról beszélünk, akkor a kudarc oldalára billent ez a rész – fogalmazott Kiss Szilárd.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossi a meccsről: ez pályafutásom legnagyobb győzelme!

  Rossi a meccsről: ez pályafutásom legnagyobb győzelme!

  Marco Rossi szövetségi kapitány pályafutása legnagyobb győzelmének nevezte, hogy a magyar labdarúgó-válogatott vasárnap 2-1-re nyert a világbajnoki ezüstérmes horvátok ellen a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

 • Dzsudzsák a meccsről: Ilyen jubileumról álmodtam!

  Dzsudzsák a meccsről: Ilyen jubileumról álmodtam!

  Az immár százszoros válogatott Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgócsapat kapitánya a világbajnoki ezüstérmes horvát együttes felett aratott 2-1-es vasárnapi győzelem után azt mondta: éppen ilyen jubileumi mérkőzésről álmodott.

 • Európa része a Maccabi története

  Európa része a Maccabi története

  Maccabi története az európai történet része – jelentette ki Stella Syrkin, a Maccabi Világszövetség európai tagszervezetének ügyvezető igazgatója.