EUR: 316,49 Ft
CHF: 281,43 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Sport

Kovács Bálint: újabb ötödik hely Katarban

Felemás eredménnyel zárta Kovács Bálint a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600-as kategória negyedik versenyhétvégéjét. A H-Moto Team 16 éves tehetsége az első futamon hatalmasat küzdve végül az ötödik helyen zárt, ám sajnos a másodikon a megismételt rajtot követően egy technikai probléma miatt kiállni kényszerült, így jelenleg összetettben a hatodik pozícióban várja a hétvégi zárófordulót.

Nagy lehetőséget kapott Kovács Bálint csapatától azzal, hogy a téli felkészülési időszakban végig
versenykörülmények között készülhet fel a 2018-as feladataira. A H-Moto Team fiatalja ugyanis egy egész szezont
teljesíthet a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600 kategóriájában. A 16 éves motoros egy Kawasaki
nyergében az elmúlt versenyhétvégén már a negyedik fordulót teljesítette a Losail Ázsia Bajnokságban. Noha most
is mindent megpróbált megtenni a jó szereplésért Bálint, ám a számára szokatlan meleg, illetve a futamok alatti
nagy szél alaposan próbára tette a fiatal tehetség motoros tudását. Ettől függetlenül az első versenyen a hatodik
rajthelyről indulva nagy csatában képes volt előre jönni az ötödik pozícióba. Sajnos a második versenyen hiába
rajtolt kiválóan – feljött a negyedik helyre –, ám egy baleset miatt megszakították a viadalt. Az újraindítást már nem tudta hasonlóan megcsinálni, ugyanis tönkrement a kuplungja, és a verseny feladására kényszerült. Bálint a
hétvégi szereplésével összetettben a hatodik helyen áll, továbbra is harcban van az ötödik helyen álló ellenfelével
szemben.


„Amikor kiértünk, eddig még nem tapasztalt forróság fogadott minket, amihez egyszerűen nem tudtam kellőképpen hozzászokni. Ráadásul, amíg ellenfeleim folyamatosan edzhettek, addig én az utolsó versenyem óta nem ültem motoron, így emiatt is hátrányba kerültem velük szemben. Ennek ellenére ismét sikerült megszereznem a hatodik rajthelyet, ráadásul fokozatosan gyorsultam is körről körre. A verseny napján aztán a forróság mellé a szél is feltámadt, amely rengeteg homokot hordott fel a pályára, ami külön nehezítette a versenyzést. Ettől függetlenül az első futamon nagyon jól éreztem magam, és hatalmas adok-kapok után, végül egy helyet javítva a rajtpozíciómon, az ötödik helyen intettek le. A második futamon rendkívül jól rajtoltam, feljöttem a negyedik helyre, és úgy tűnt, akár az élmezőnnyel is fel tudom venni a versenyt, amikor piros zászlóval megszakították a viadalt, és új rajtot rendeltek el. Ezt nem bírta el a Kawasaki kuplungja, és fel kellett adnom a versenyt. Nagyon bosszant mindez, hiszen egy jó eredménnyel feljöhettem volna az összetettben az ötödik pozícióba. A hátrányom nem nagy, és már a hétvégén javíthatok” – fogalmazott Kovács Bálint.

A csapat sportigazgatója a kiesés ellenére elégedett volt tanítványa teljesítményével, és bízik abban, hogy a
hétvégén, ahol Bálint az első éjszakai futamát fogja teljesíteni, képes lesz a legjobbat kihozni magából.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossi a meccsről: ez pályafutásom legnagyobb győzelme!

  Rossi a meccsről: ez pályafutásom legnagyobb győzelme!

  Marco Rossi szövetségi kapitány pályafutása legnagyobb győzelmének nevezte, hogy a magyar labdarúgó-válogatott vasárnap 2-1-re nyert a világbajnoki ezüstérmes horvátok ellen a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

 • Dzsudzsák a meccsről: Ilyen jubileumról álmodtam!

  Dzsudzsák a meccsről: Ilyen jubileumról álmodtam!

  Az immár százszoros válogatott Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgócsapat kapitánya a világbajnoki ezüstérmes horvát együttes felett aratott 2-1-es vasárnapi győzelem után azt mondta: éppen ilyen jubileumi mérkőzésről álmodott.

 • Európa része a Maccabi története

  Európa része a Maccabi története

  Maccabi története az európai történet része – jelentette ki Stella Syrkin, a Maccabi Világszövetség európai tagszervezetének ügyvezető igazgatója.