EUR: 328,10 Ft
CHF: 297,47 Ft
2019. október 24., csütörtök
Salamon

Budapest IV.kerület

Kövér László: Ilyen semmirekellő ellenzéke Magyarországnak 1990 óta nem volt!

Van mit veszíteni az április 8-ai választáson, az ellenzék nem tenne mást, ha hatalomra kerülne, mint 2002 után – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Közölte: az ellenzék azt mondja, nem bontja le a kerítést, de azt nem mondja, hogy nem nyitja ki.

A Fidesz választmányi elnöke az Újpesten tartott lakossági fórumon kiemelte: alaposan mérlegelni kell, ki kormányozza Magyarországot.
– Nézzék meg, kik állnak az egyik és a másik oldalon! – mondta, majd hozzátette, ilyen gyenge, nívótlan és semmirekellő ellenzéke Magyarországnak 1990 óta nem volt.
– Utoljára „a Károlyi-féle banda” okozott ekkora károkat – fogalmazott.
Gyurcsány Ferenc DK-elnökről szólva azt mondta: személyes felelőssége van a 2010 előtti katasztrófában.
– Pártja egy „neobolsevista szekta”, és semmi máshoz nem értenek, csak a fenyegetőzéshez – közölte.


Kövér László: Minden kerületért küzdeni kell (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

– „Tettestársaik” az ország tönkretételében a szocialisták – mutatott rá, hozzátéve: követhetetlen, amit tesznek. Azt a Karácsony Gergelyt emelték a nyakukba miniszterelnök-jelöltként, aki egy mérhetetlen párt vezetője. Ezáltal viszont 10 százalékot kell elérniük, ami miatt izgulniuk kell – mondta a fideszes politikus.

– Karácsony Gergely négy éve, az akkori összefogási lázban azt nyilatkozta, hogy a szocialistákat még a fideszeseknél is jobban utálják. Vajon mennyire becsüli ez a párt a választókat, ha saját magát ennyire becsüli? – tette fel a kérdést Kövér László. A Jobbikról szólva közölte: sok mindent látott, de amit a jobbikosok Vona Gábor vezérletével az elmúlt néhány hétben, hónapban bemutattak, olyat még nem tapasztalt. Hogyan kínálhatja egy párt a választóknak értékként azt, hogy nem mondtak igazat 2010-ben, amikor a politikába beléptek. Hol beleköpnek a holokauszt áldozatainak emlékművébe, hol hanukaüdvözletet próbálnak küldeni – mondta.
Az LMP-ről Kövér azt mondta, hogy az elmúlt nyolc évben még azt sem tudták eldönteni, fiúk-e vagy lányok. Annyit tudni, hogy azt gondolják a politikáról, lehet valami más, de egyebet nem. Az összefogásról is homályban marad a valóságos álláspontjuk, egyik nap Gyurcsány parancsára elmennek a DK-székházába, ott azt mondják, azért nincs együttműködés, mert a Jobbik nincs benne, majd azt, hogy egyáltalán nincs együttműködés, de azért a képviselőjelöltjeik visszalépnek.
Kövér László a kormány tevékenységét értékelve egészen 2002-ig visszatekintett és azt mondta: az első Orbán-kormány alatt volt az ország legjobb négy éve. A szocialisták–szabad demokraták ezt követően minden jelentős intézkedést a visszájára fordítottak, és elindították az országot a lejtőn. A devizahiteles csapda 1,3 millió embert sodort veszélybe.
A politikus kitért a cigánygyilkosságokra is, és azt mondta: államszervezési és morális szempontból is az összeomlás szélén állt az ország. Innen jutott el Magyarország oda, hogy négy év erőfeszítéseinek köszönhetően elhárították a pénzügyi, gazdasági csődöt, visszafizették az IMF-hitelt, amivel pórázon akarták tartani az országot, és az első ciklus végére megteremtették a felemelkedés lehetőségét – mondta Kövér László, hozzátéve, hogy különadók formájában a multik, bankok, kereskedőláncok 670 milliárd forintot fizettek be tavaly a költségvetésbe. Az adóssághelyzetet vázolva kifejtette: a kamatteher 450 milliárd forinttal kisebb, mint nyolc éve.
Csak e két tétel miatt 1120 milliárddal van jobb pozícióban a költségvetés, amit többek között családtámogatásra fordítottak. Ilyen célra ma a bruttó nemzeti össztermék több mint 5 százaléka jut. A jövedelmek 28 százalékkal érnek többet, a családosok jövedelmi pozíciói 40 százalékkal jobbak, mint 2010-ben, emellett 730 ezerrel többen dolgoznak, mint akkor. Az ellenzék egyetlen alkalommal sem támogatta a kormányt, így amit ilyen körülmények között elértek, történelmi eredmény – összegzett. Kövér László megjegyezte: egyes elemzők nagy bosszúságára, az unortodox gazdaságpolitika, úgy tűnik, működik.
– Van mit veszíteni – fogalmazott, hozzátéve: most a 2002-es helyzetnél is jobb állapotban van az ország, stabilan emelkedő pályára állt a gazdaság. Az ellenzék azt csinálná, amit 2002 után, nem érdemes rájuk szavazni, túl nagy a tét. A választás Európa sorsát is befolyásolja, ha most elrontják, nincs lehetőség korrigálni. Lehet mondani, nincs migráns hazánkban, de azért nincs, mert a Fidesz–KDNP kormányoz. A házelnök leszögezte: az ellenzék Soros György zsebében van. Az a cél, hogy létrejöjjön egy olyan világ, amelyben „világkormányzás” zajlik – közölte, majd hozzátette: az államként, nemzetként való felszámolásunk zajlik. Kövér László kitért arra is: világossá kell tenni, nincs olyan kerület, amely eleve vesztes lenne, minden kerületért érdemes megküzdeni, de olyan sincs, ahol ne kellene küzdeni a győzelemért az elkövetkező napokban. Hozzátette: minden szavazat számít, azok is, amelyek adott esetben egyéniben nem adnak mandátumot. A hátralévő két hétben mindent bele kell adni!


Kapcsolódó Cikkek

 • Éttermi etikett

  Éttermi etikett

  Az éttermi viselkedéskultúra nem merül ki abban, hogy képesek vagyunk az étlapról rendelni, és tudjuk, kinek kell először belépni az étterembe, vagy ki választ asztalt.

 • Szeretjük a Naplás tavat

  Szeretjük a Naplás tavat

  A kerületi önkormányzat immár hatodik alkalommal szervezi meg a „Szeretjük a Naplás-tavat” természetvédelmi programot a kerületi óvodák nagycsoportosai számára.

 • A pestújhelyi bomba áldozataira emlékeztek

  A pestújhelyi bomba áldozataira emlékeztek

  Ma már alig élnek azok közül, akik megélték a „pestújhelyi bomba” felrobbanását. Az angol és a szovjet repülők 1944 júniusában, majd szeptemberében folyamatosan bombázták Budapestet, és a vasút miatt Pestújhelyet sem kímélték.