EUR: 321,27 Ft
CHF: 283,37 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Belföld

Lángok közül mentette családját Zsolt

Egy kiskunmajsai édesapa öt embert – köztük egy kilenc hónapos csecsemőt és egy négy hónapos terhes kismamát – mentett ki az égő házból. A család hajléktalan lett, segítség nélkül nem tudják felépíteni a házat.

Keserű a szíve Kolompár Zsoltnak, aki családját ugyan kimentette az égő házból, az otthona azonban lakhatatlanná vált.


– Másodszor veszítjük el az otthonunkat. Először a svájcifrank-hitel miatt lettem munkanélküli, akkor szerencsére a kormány segített rajtunk, így bérlőként a házban maradhattunk. Most pedig a tűz miatt kerültünk nagy bajba – sóhajtja Zsolt. A nehézgépkezelőként dolgozó férfi éjfélkor a lángok ropogására riadt fel. A feleségét, Anettet és két kisfiát, a kilenc hónapos Zsoltikát és a 14 éves Dávidot menekítette ki az ajtón, ahol a lángok felcsaptak. A legnagyobb fia, Márk és annak négy hónapos terhes élettársa, Izabella viszont a legbelső szobában rekedt. Őket úgy mentette meg, hogy átugrott a szomszéd kerítésén, az annak telkére néző ablakot betörte, és előbb a kismamát, utána pedig a fiát húzta ki. Közben mindannyian megsérültek az üvegszilánkoktól. A két fiatalt füstmérgezéssel a kiskunhalasi kórházba vitte a mentő, azóta kiengedték őket.

„A nagyfiamék átmenetileg az anyósomhoz költöztek, mi pedig a szüleimhez – folytatja a családapa. – Sajnos a házunk életveszélyessé vált, a födém leszakadt, ezért ki kellett költöznünk. A vizsgálatok szerint az elektromos vezeték meghibásodása okozta a tüzet.”

Zsolt két nagyobb fia ma is sokkhatás alatt áll, egyikük sem képes beszélni a történtekről.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Elítélték a szexuális erőszakolót

  Elítélték a szexuális erőszakolót

  Nyolc év fegyházra ítélte a felügyeletére bízott kiskorúakkal szexuális kapcsolatot létesítő volt bicskei gyermekotthon-igazgatót a Székesfehérvári Törvényszék szerdán.

 • Fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezetekkel működik együtt az Emmi

  Fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezetekkel működik együtt az Emmi

  Partnerségi megállapodást kötött az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hat fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezettel az intézményi férőhely kiváltási program folytatásáról, aminek köszönhetően a nagy intézmények helyett kisebb lakóotthonokba költözhetnek a fogyatékossággal élők.

 • Már az interneten is ki lehet tölteni a kérdőívet

  Már az interneten is ki lehet tölteni a kérdőívet

  Szerda reggeltől az interneten is ki lehet tölteni a családok védelméről szóló nemzeti konzultációs kérdőívet – jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookra feltöltött videójában.