EUR: 314,48 Ft
CHF: 278,30 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Lázár: a Fidesz a legalkalmasabb az ország vezetésére

A Fidesz hibáival együtt is alkalmasabb az ország vezetésére, mint azok, akik a másik oldalon állnak – jelentette ki csütörtökön a Miniszterelnökséget vezető miniszter Algyőn.

Lázár János a Csongrád megyei községben tartott utcafórumon úgy fogalmazott, hogy az ellenzék megbízhatatlan, káoszba viszi az országot. Még abban sem tudnak megegyezni, kik legyenek a jelöltjeik, akkor hogyan tudnának megegyezni, miként vigyék előre az országot – mondta.


A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus mintegy száz ember előtt arra biztatta hallgatóságát, hogy menjenek el szavazni, hangsúlyozva, minden voks számít. Emlékeztetett rá, 2002-ben néhány ezer szavazaton múlott, hogy nem Orbán Viktor lett a miniszterelnök. Az új kormány pedig megszüntette a gyerekek után járó adókedvezményt, leállította a 47-es út négysávúsítását, dobra verte az állami vagyon egy részét, megemelte az adófizetési kötelezettségeket, majd 2008-ra beállt a csőd az országban – közölte.

A miniszter leszögezte: ne várják tőle, hogy “nyakló nélküli szociális segélyezést fog ígérni, mindenkinek csak munkát tud ajánlani”. Azt javasolta azonban, a választás előtt ki-ki a saját érdekeit vegye figyelembe: nem mindegy, hogy a jövedelem után 38 vagy 15 százalék adót kell fizetni, a gyereke után jár-e adókedvezmény, a fiataloknak az otthonteremtéshez támogatás.


Lázár János hangsúlyozta, a következő tíz év legfontosabb, megkerülhetetlen kérdése a bevándorlás lesz. Bárki nyeri meg a választást április 8-án, ezzel foglalkoznia kell – mondta.

Kifejtette: emberek tízmilliói készülnek arra, hogy elindulnak Európa felé. Aki hezitál, melyik politikai pártra adja a szavazatát, mérlegelnie kell, ki tudja megvédeni az országot, ki az a vezető, akinek van bátorsága, ereje hozzá – jelentette ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogszabályba ütköző lehet, hogy Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester és felesége, Vincze Felícia cége, A Te Születésed Kft. 2016-2017-ben is jelentősen alacsonyabb adóalapot vallott be, mint amennyit a cég honlapján szereplő szüléslevezetések száma alapján kiszámlázhattak – nyilatkozta az Origónak a Századvég elemzője.

 • Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Felfüggesztését kérte a Fidesz a balra tolódó, erősen megosztott Európai Néppártban. A kizárásra játszó balliberális politikusok dupla kudarcot vallottak Brüsszelben, ahol soros György fia is megjelent.

 • Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Több mint három éve vár gazdira az Illatos úti ebtelepen Dodó, a legszebb korában lévő, staffordshire jellegű kankutya, aki gondozói szerint félreértett zseni, és egyben lelkes futóbajnok.