EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Külföld

Letartóztatták az egyik legveszélyesebb dzsihádistát

Terrorista szervezetekkel való együttműködésért és azok szervezése miatt adtak ki Bassam Ayachit  elleni elfogatóparancsot, március 27-én sikerült letartóztatni.

A nyugati igazságszolgáltatás klasszikus és méltó esete, hogy az imámot már 2009-ben bebörtönözték Olaszországban hasonló bűncselekmények miatt, de onnan elég hamar kiszabadult. A 72 éves imám ekkor Szíriába utazott.


Neve akkor vált ismertté, amikor egy francia dzsihádistát letartóztattak Roissy CH repterén, mert közte és a terrorista imám között kapcsolatot fedeztek fel a hatóságok.

A szíriai származású imám még a 60-as években érkezett Franciaországba, ott tanult egyetemistaként és az állampolgárságot házasság révén szerezte meg.


Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Kizárás fenyegeti az LMP-t

  Kizárás fenyegeti az LMP-t

  Mivel a Jobbikkal karöltve támogatja az LMP Mirkóczki Ádám és Puzsér Róbert indulását is az őszi helyhatósági választásokon, akár az LMP kizárása is szóba jöhet a pártot magába foglaló EP-pártszövetségnél, az Európai Zöld Pártnál, mivel Philippe Lamberts frakció-szóvivő korábban úgy nyilatkozott: az LMP és a Jobbik szövetsége elfogadhatatlan.

 • Egy azték uralkodó sírjának nyomaira bukkanhattak Mexikóban

  Egy azték uralkodó sírjának nyomaira bukkanhattak Mexikóban

  Egy azték uralkodó sírhelyét jelölhetik azok az áldozati ajándékok, köztük egy gazdagon díszített, harcosnak öltöztetett jaguár és egy fiatal fiú maradványai, amelyeket a mexikóvárosi Templo Mayor (nagy templom) romjainál tártak fel a régészek.

 • A Hamász célpontjait bombázza az izraeli hadsereg a Gázai övezetben

  A Hamász célpontjait bombázza az izraeli hadsereg a Gázai övezetben

  Az izraeli hadsereg hétfőn megkezdte a radikális palesztin szervezet, a Hamász állásainak bombázását a Gázai övezetben, miután egy a palesztin területről kilőtt rakéta eltalált egy lakóházat Tel-Aviv térségében – jelentették a hadseregre hivatkozva a hírügynökségek.