EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Belföld

LMP-s bunyó: Sallai szerint Hadházy zsarolt

Továbbra sem csitulnak az indulatok az LMP-ben: a párttársára rátámadó Sallai Róbert Benedek szerint Hadházy “végigzsarolta” a pártot és fenyegetőzött, ha nem az történt, amit ő szeretett volna.

Sallai Róbert Benedek az LMP elnökségi titkára megpofozta egy zárt ülésen párttársát Hadházy Ákost – szóltak az első hírek még április 14-én. Mindez alig egy héttel a Fidesz kétharmados győzelme után történt, amikor is a komplett ellenzék – politikusoktól a véleményvezéreken át a szakértőikig – a zöldeket kiáltotta ki a vereség okaként. A balliberális megmondóemberek szerint ugyanis az LMP-nek több helyen kellett volna visszalépnie a többi ellenzéki párt javára. Akkor ugyanis tuti meglett volna a győzelem, de legalábbis elkerülhető lett volna a kétharmados Fidesz-siker.


(Ennek legalább annyi alapja van, mint annak, hogy magas részvételi arány esetén tutira az ellenzék nyer. A részvétel egyébként magas, 70 százalékos volt, de a várt ellenzéki siker elmaradt. Ennyit a liberális okoskodókról…)

Később kiderült ugyan, hogy Sallai nem ütötte meg Hadházyt “csak” székestől felborította. Hadházy az ügyben feljelentést tett, mentőt kellett hozzá hívni, állítólag agyrázkódást is kapott, igaz ez sem tántorította el az idős szomszédja ellen hadjáratot indító politikust attól, hogy részt vegyen az aznapi sorosista ellenzéki tüntetésen.


Hadházy bővebben nem akarta kommentálni  a történteket, de Sallai egy veretes Facebook-posztban magyarázkodott.

“Hadházy a fegyelmi eljárása elöl egy megjátszott színdarabba menekült, én meg ostoba módon segítettem neki. Dettin, akitől „lehet más a politika” elvén pár alkalommal számon kértem a közpénzből létrehozott ruhatárát, a százezres fodrászszámlákat, a 20 milliós őt ünneplő nagygyűlést – és sorolhatnám, most már profi politikusként reagál: él a lehetőséggel, hogy távozzak azonnal a közéletből, mert kezdtek kínosak lenni számára is a kérdések, amiket most véletlenül nem Hadházy kérdez, mert őt is megválogatja, hol lásson visszaéléseket.” – írta az LMP-s politikus.

Én, az agresszorPolitikai pályám elején kampánynyitón való bocskaiban történő megjelenésem miatt voltam náci, az FM-es…

Gepostet von Sallai Róbert Benedek am Sonntag, 15. April 2018

Sallai később annyit ismert el, hogy “minden bizonnyal hozzájárultam ahhoz, hogy felborult”. Mármint Hadházy. A minap pedig egy hangfelvétel is előkerült, amit hallatszódik a búnyó.

“B.szd meg… képedet is beverem…”

Sallai: B.szd meg, ne mosolyogjál már, a pofámba…
Az ülés résztvevője: Robi, Robi, Robi, Robi (dulakodás hangjai)
Sallai: Hülye seggfej! (dulakodás hangjai)
Sallai: (nem érthető) …nekem mosolyogni, összevissza… b.szd meg… képedet is beverem… (nem érthető)

„Piszkosul nem is érdekel” – szólalt meg Sallai Róbert Benedek az atv.hu-nak, arra a kérdésre, hogy van-e ötlete, ki szivárogtathatta ki azt a hangfelvételt, amelyen trágár stílusú beszéd és dulakodás hangja hallatszik. Mindez azon az április 14-ei etikai bizottsági meghallgatáson történt, amikor az elnökségi titkár nekiment az LMP férfi társelnökének.

– Sallai R. Benedek a felvétel nyilvánosságra kerülését követően sem szándékozik kilépni a pártból. Noha bánja, ami történt, szerinte mégis álszentség, hogy a trágár beszéd van az ügy középpontjában, hiszen nincs olyan politikus, akinek soha ne lenne egy rossz napja – olvasható a cikkben.

Sallai szerint Hadházy elárulta azokat az értékeket, amelyekben az LMP alapítói hittek, amelyek mentén építették a pártot egy évtizede, és „saját szakállára kezdte árulni ezeknek az embereknek az egy évtizedi munkáját Gyurcsány Ferencnek és a balliberális oldalnak. Ez nyilvánvalóan kelthet indulatot.”

Sallai szerint Hadházy Ákos „végigzsarolta” nemcsak az országos elnökséget, de a pártot is. – A választások előtti utolsó fél évben, ha valami nem úgy történt, ahogyan szerette volna, Hadházy zsarolni kezdte at LMP-t – állítja az elnökségi titkár.

Hadházy az atv-hunak kiemelte, hogy nem cselekedett a párt háta mögött és a párt ellen sem. Nehéz problémákkal kellett szembenézniük a választásokat megelőzően, de sajnálja, hogy vannak, akik indulatokat keltettek. Mivel a bajokat ő maga is csak részben tudta megoldani, ezért korábban beadta lemondását.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald’s Corporation, a megállapodás értelmében a McDonald’s a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki Developmental Licensee (franchise) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald’s éttermeket – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

  • Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Az Országgyűlés Hivatalának álláspontja nem változott, továbbra is szabályosnak tartják a szavazógépek kártya nélküli működését – közölte a hivatal az MTI-vel, miután Demokratikus Koalíció (DK) pénteken sajtótájékoztatón arra kérte Kövér László házelnököt, adjon engedélyt az ellenzéki pártoknak a parlament elektronikus szavazógépeinek és az azokat működtető rendszernek az átvizsgáltatására.