EUR: 322,16 Ft
CHF: 283,64 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Veszprém

Magas részvétel a veszprémi választókerületben

Az országos átlagot is meghaladó, 73,41 százalékos részvétellel zárult a szavazás vasárnap Veszprém megye 1. számú választókerületében. A körzetben az érvényes szavazatok 49  százalékának megszerzésével Ovádi Péter, a Fidesz–KDNP jelöltje nyerte a választást, megelőzve a 30 százalékot begyűjtő Kész Zoltán független jelöltet.

A harmadik helyet a Jobbik jelöltje, dr. Varga-Damm Andrea szerezte meg a szavazatok 13 százalékával. A voksolás rendkívüli események nélkül zajlott a választókerületben.

Az országos átlagot is meghaladta a részvétel Veszprém körzetében (fotó: Kovács Bálint)

Kapcsolódó Cikkek

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.