EUR: 313,46 Ft
CHF: 276,84 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Egyéb Szeged

Meglepetés-bronzérem húsvétra

Sonka, tojás, kalács és locsolkodás helyett mázsás súlyokat emelt húsvétkor Nagy Péter. A szegedi súlyemelő egy cseppet sem bánta, hogy versenyzéssel töltötte az ünnepet, két bronzéremmel zárt a bukaresti Európa-bajnokságon.

– Egy érem is komoly bravúr, de kettő már igen figyelemreméltó eredmény!


– A verseny előtt nem számítottam arra, hogy összetettben sikerül érmet szereznem, de szerencsére összejött. Igazából csak rajtam múlt a dolog, mert a kezemben volt a lehetőség, éltem vele, és felállhattam a dobogó harmadik fokára. Szakításban az elvárt bronzérmet sikerült begyűjtenem, úgyhogy elégedett vagyok.

Nagy Péter a húsvétot versenyzéssel töltötte

Két bronz az Európa-bajnokságról

– Maradt ebben a gyakorlatban valami?

– Úgy gondolom, hogy kiadtam magamból a maximumot, a felkészülés alapján ebben a versenyben most ennyi volt. A verseny vitt magával, hogy ennyit kell teljesíteni, és sikerült.

– Jó kezdés és kitűnő alap az év hátralévő versenyeire.

– Valóban jó alap. Már a tavalyi világbajnokság is jól sikerült, ahogy onnan visszajöttem, szinte azonnal elkezdtem az edzéseket. Nem minden úgy sikerült, ahogy terveztem, de nem lehetek elégedetlen. Most az a cél, hogy az idei világbajnokságra jobban felkészülhessek.

– Jut idő a pihenésre is?

– Ezen a hétvégén már a Bundesligában versenyzek, de utána is van még versenyem. Májusban Németországban indulok egy meghívásos kupán, júliusban Spanyolországba megyek versenyezni. Ezekre edzeni kell, de a terhelésből most visszaveszek. Ez annyit jelent, hogy egyet edzek naponta, és majd júliustól kezdem a felkészülést a novemberi világbajnokságra.

Kapcsolódó Cikkek