EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,34 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Belföld

Megnyerte a választást a Fidesz-KDNP

A Fidesz-KDNP szerezte meg a mandátumok abszolút többségét a mai választáson – derül ki a Nézőpont Intézet választás napján készült kutatása alapján végzett mandátumbecslés szerint. Parlamentbe jutott még a Jobbik, az MSZP-Pábeszéd, a Demokratikus Koalíció és az LMP. A Nézőpont Intézet mandátumbecslése szerint a Jobbik és a baloldaliak összesen (MSZP-Párbeszéd, DK, illetve egyéb baloldal) hasonló létszámú frakcióval számolhatnak.

A Nézőpont Intézet választásnapi kutatása alapján a Fidesz-KDNP listás választási eredménye 42% lett, míg a Jobbikra 23%, az MSZP-Párbeszédre 11%, a DK-ra és az LMP-re pedig egyaránt 8 % szavazott. A Momentumra 3%, a Kétfarkú Kutya Pártra 2%, az Együttre 1%, míg egyéb pártokra 2% szavazott. Ennek következtében a Fidesz-KDNP szerezte meg a mandátumok abszolút többségét a mai választáson. A pontos mandátumarányokra a helyi átszavazások mértéke lesz hatással. A Jobbiknak hasonló létszámú frakciója lesz, mint az MSZP-Párbeszédnek, a DK-nak és egyéb baloldaliaknak együtt. Szintén parlamentbe jutott még az LMP, de parlamenten kívül maradt a Momentum, a Kétfarkú Kutya Párt és az Együtt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Az Európai Unió teljesen rossz működése, a bevándorláspárti politikája és elfordulása a keresztény értékektől Magyarország számára kockázatot jelent – mondta Hollik István az ECHO TV Bayer show című műsorában.

 • Nyomozhatnak a jobbikos után

  Nyomozhatnak a jobbikos után

  Felfüggesztette az Országgyűlés Farkas Gergely jobbikos képviselő mentelmi jogát, amiért Farkas 2018-ban még jelöltként 600 ezres kötlségtérítést ajánlott Kiskunhalason az LMP jelöltjének, hogy cserébe Midi Melánia visszalépjen a választástól.

 • A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat – mondta Balog Zoltán korábbi emberi erőforrás miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke, a Magyar politikai enciklopédia bemutatóján, hétfőn Budapesten.