EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,49 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Külföld

Megölte a rajta segíteni akaró nőt a migráns

Szomáliai migráns késelt halálra egy menekülteket segítő 22 éves nőt a délnyugat-svédországi Mölndalban található befogadótáborban. Alexandra Mezher meg akarta akadályozni, hogy Youssaf Nuur öngyilkosságot kövessen el, az afrikai pedig „hálából” leszúrta.

Úgy tűnik, már azok sincsenek biztonságban, akik arra teszik fel az életüket, hogy segítsenek a migránsokon. Egy szomáliai migráns a svédországi Mölndal városában végezte ki a 22 éves Alexandra Mezhert, aki a helyi menekülttáborban önkénteskedett. Youssaf Nuur háromszor szúrta meg a lányt. A bíróság előtt a gyilkos migráns 15 évesnek vallotta magát, de kiderült, hogy 18 éves. Hiába bizonyult azonban nagykorúnak a férfi, mégsem került börtönbe, mindössze egy pszichiátriai intézetbe szállították. A hírek szerint 2026-ig kell az intézményben lennie, aztán pedig visszatoloncolják Szomáliába.


A gyilkos bevándorló magával szeretett volna végezni, de későbbi áldozata megakadályozta ebben. „Hálából” a magából kikelt afrikai vele végzett. Christer Fuxborg svéd rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a megvadult szomáliait ketten fogták le, míg a hatóság emberei a helyszínre értek.

A lány családja megdöbbenve állt a történtek előtt. Alexandra Mezher unokatestvére azt mondta a svéd médiának, hogy az áldozat mindenkinek csak jót akart, ezért is szörnyű, hogy munkája közben megölték, majd hozzátette, ez a svéd politikusok hibája. Ami nem is csoda, hiszen előszeretettel kedveznek a bevándorlóknak, akár saját honfitársaikkal szemben is.


A befogadótáborokban mindennaposak a támadások. Pár hete egy 26 éves szenegáli migráns verte félholtra az egyik olaszországi menekültszálló munkatársát, mert nem működött a wifi a létesítményben. A vezeték nélküli internet hiánya valamiért nagyon érzékenyen érinti a migránsokat, több esetben is agresszívan reagáltak rá. Három évvel ezelőtt a Ceranova városában lévő menekültszálláson nemcsak kukákat borogattak a bevándorlók, hanem kis híján tömegverekedést robbantottak ki, miközben követelték, tegyék számukra lehetővé a wifi és a Skype korlátlan használatát. A helyes táplálkozásra is komoly hangsúlyt fektetnek a bevándorlók, 2018 elején Arcinazzóban azért tomboltak önkívületi állapotban, mert szerintük szegényes volt az ételkínálat.

13-szor szúrta meg volt feleségét

A rabati nagykövetség belga alkalmazottját, a 40 éves Melanie-t 13 késszúrással ölte meg volt férje, aki migránsként már Dániában is elkövetett egy hasonló bűncselekményt akkori élettársa ellen. Ő akkor életben maradt. Melanie viszont nem élte túl a támadást, amelyet a közös fiuk is végignézett.

 

Hajléktalannal végzett a migráns

Egy algériai illegális bevándorló megölt a franciaországi Montpellier városában egy 40 éves román hajléktalant. A migráns a hajléktalan cipőjéért gyilkolt. A rendőrség szerint betörte a koponyáját.

 

 

Tények a migrációról

186 no-go zóna van Svédországban, ebből 55 különösen veszélyes

Minden nyolcadik svéd nőt migránsok erőszakolnak meg

Ausztriában 26 százalékkal, Lipcsében 670 százalékkal emelkedett a szexuális bűncselekmények száma a migránsok miatt

Minden második ausztriai bűncselekményt „idegen hátterű” személyek követnek el

Németországban százból 93 bűncselekményt migráns követ el, a bűnesetek száma pedig 10,4 százalékkal nőtt emiatt

Csak tavaly 1035orvost támadtak meg Franciaországban migránsok

Nigériából a következő öt évben 70 millió ember indulhat meg Európa felé

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek