EUR: 319,74 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Egyéb Győr

„Megőrizzük Magyarországot a magyar emberek országának!”

Országgyűlési képviselő, a megyei fejlesztések miniszteri biztosa és született győri Simon Róbert Balázs, aki hosszú évek óta bizonyítja politikai rátermettségét. Az eddigi sikerekről és a választás tétjéről is beszélgettünk vele.

– Az elmúlt időszakból melyek azok a fejlesztések, amelyekre leginkább büszke?
– Rengeteg fejlesztés valósult meg az elmúlt években a választókerületemben, mindezekhez jelentős kormányzati támogatást kaptunk. Elkészült az Audi Aréna Győr, az 5500 nézőt befogadni képes multifunkcionális csarnok és megnyitotta kapuit a vízi sportágak képviselői előtt az Aqua Sportuszoda is. A sportfejlesztések legnagyobb intézménye az EYOF-ra átadott Olimpiai Sportközpont. A Széchenyi István Egyetem tovább erősödött az Apáczai Csere János kar csatlakozásával, így ma már a régió meghatározó felsőfokú oktatási intézménye. Az egyetem új, 1100 férőhelyes kollégiumának építése, valamint a meglévő kollégiumi épületek felújítása szintén megvalósult, a panelépületek energiatakarékos felújításában országosan az élen járunk. Elkezdődött a Felsőoktatás és Ipar Együttműködési Központ építése az egyetemen, a Győri Nemzetközi Ipari Park bővülése folyamatos. A több mint tizenkétezer főt foglalkoztató Audi gyár pedig nemcsak városunk, hanem Magyarország gazdaságát is meghatározza a következő évtizedekre. Átadtuk a forgalomnak a Győrt keleti irányból elkerülő utat, egy impozáns új híddal a Mosoni-Duna felett. Megdupláztuk a városunkba érkező turisták számát. A gönyűi torkolati műtárgy elkészülte után állandóvá válik a Mosoni-Duna vízszintje, ami hajózhatóvá teszi a folyót, újabb lehetőségeket nyitva ezzel a turizmus és a gazdaság területén.


Átadtuk a forgalomnak a Győrt keleti irányból elkerülő utat, egy impozáns új híddal a Mosoni-Duna felett
Fotó: Lokál Győr

– Miért gondolja úgy, hogy van értelme folytatni a megkezdett munkát?
– Egységben és lendületben vagyunk, a fejlesztéseket folytatni szeretnénk. A Modern Városok Program keretében – amelynek államtitkára vagyok – komoly beruházások valósulnak meg a következő időszakban is. Bővülnek a közlekedési kapcsolatok, az Ipar utca folytatásában egy újabb közúti átkötést létesítünk a Mosoni-Duna felett az új Bácsai út körforgalmi csomópontjába. Megkezdődik kulturális életünk központja, a Győri Nemzeti Színház komplex felújítása és megújul a II. János Pál tér is. A győri strand fejlesztésével egy modern vízi élményparkot hozunk létre, a Xantus János Állatkert bővítésével pedig egy európai színvonalú állatkert jön létre. A Petz Aladár Kórház közelében felépítendő új mentőállomás gyorsabb kivonulást tesz lehetővé, míg a kórház közelében létesítendő új parkolóház az intézmény és a lakosság igényeit is szolgálni fogja. A következő években is folytatjuk a panellakások energetikai korszerűsítését és az épületek környezetének megújítását Győr mindegyik lakótelepén. A három, körzetembe tartozó község, Kisbajcs, Nagybajcs és Vének is jelentős intézményi, gazdasági, illetve turisztikai beruházásokat fog megvalósítani.

Simon Róbert Balázsék lendületben vannak, szeretnék folytatni az eddigi kiemelkedően sikeres munkát
Fotó: Lokál Győr

– Mi forog kockán a mostani választásokon, mi a legnagyobb tétje?
– Győr az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar város. Mégis ezek az eredmények semmit sem érnek, ha nem tudjuk megvédeni országunkat, városainkat a korlátok nélküli bevándorlástól, mert senkinek ne legyen afelől kétsége, hogy az ellenzék beengedné a bevándorlókat. Mi továbbra is megvédjük az országot és erősítjük a magyar vállalkozásokat és a családokat, emeljük a béreket és a nyugdíjakat, növeljük a munkahelyek számát, támogatjuk a gyermeket vállaló fiatalokat és megőrizzük Magyarországot a magyar emberek országának!


Kapcsolódó Cikkek