EUR: 314,48 Ft
CHF: 278,30 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb Ózd

Megújulnak a térség iskolái

A Kazincbarcikai Tankerületi Központ által fenntartott intézmények többségében fejlesztésaket hajtanak végre. Az EFOP 4.1.2 és 4.1.3 kódszámú projektekből két intézményben közel egymilliárdos, illetve 14 intézményben 704 milliárd forint értékű infrastrukturális fejlesztés valósul meg a közeljövőben.

Ózd vonzáskörzetében Járdánháza, Borsodbóta, Borsodnádasd, Arló, Farkaslyuk érintett, a települések iskoláiban szaktantermek és tornaterem épül, illetve megújulnak a meglévő tornatermek és sportudvarok. Emellett épületgépészeti felújításokat végeznek, valamint  infokommunikációs és oktatástechnikai eszközök szereznek be.


A Klebelsberg Központ irányításával 42 intézmény vesz részt a Digitális kompetencia fejlesztése című kiemelt projektben, amelyben a pedagógusok szakmai munkájuk segítésére notebookokat kapnak.

Fotó: Lokál
Az ózdi Újváros téri iskola új tornateremmel bővült

További öt projektre 847 millió forintot nyertek, ebben 29 oktatási intézmény érintett. Ózdon a József Attila Gimnázium, a Bolyki Tamás, az Újváros téri, a Vasvár úti, az Apáczai, a Petőfi és a sajóvárkonyi általános iskolák, a térségből pedig Borsodbóta és Borsodnádasd. A korszerűsítések a pedagógiai szakmódszertani  újítások mellett közösségformáló és szociális fejlesztéseket is tartalmaznak. Ezek a pályázatok a diákok fejlődését és a pedagógusok minőségi munkájának elősegítését szolgálják – közölte megkeresésünkre Székelyné Varga Mária Ágnes tankerületi igazgató.

Kapcsolódó Cikkek