EUR: 314,48 Ft
CHF: 278,30 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb XXI.kerület

Megújult a sürgősségi osztály is

Átadták a rekordidő alatt felújított Jahn Ferenc Kórház sürgősségi betegellátó osztályát. A januárban elkezdett beruházás 125 millió forint kormányzati támogatással készült el. A betegeket mostantól XXI. századi színvonalon fogadhatják.

A kormány az Egészséges Budapestért program keretében újítja fel a budapesti egészségügyi intézményeket, amihez kapcsolódóan az ágazatban dolgozók bérét is emelik.


Németh Szilárd országgyűlési képviselő elmondta, a Jahn Ferenc Kórház ellátási területéhez csaknem 400 ezer ember tartozik, köztük a csepeli és soroksári lakosok.

– Biztosak lehetünk benne, hogy a betegek elégedettebbek lesznek a felújított sürgősségi betegellátó osztály működésével, mint korábban.

Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Kórház főigazgatója arról számolt be, hogy tavaly 4318 beteget láttak el a kórház sürgősségi osztályán. A részleg 170 négyzetméterrel bővült. Megújult a váróterem, a megfigyelőhelyiség, új betegellátó rendszert hoztak létre. Korszerű orvosi berendezések, technológiák állnak rendelkezésre. Újdonság, hogy a szakrendelést a jövőben két pszichológus munkatárs segíti.

A Jahn Ferenc Kórház ellátási területéhez csaknem 400 ezer ember tartozik, köztük a csepeli és soroksári lakosok (Fotók: csepel.hu)

A sürgősségi betegellátó osztályon most már 21. századi körülmények várják a pácienseket

Kapcsolódó Cikkek