EUR: 321,96 Ft
CHF: 283,47 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Miskolc

Miskolcon is Fidesz-győzelem!

Elsöprő győzelemmel nyerte meg a Fidesz–KDNP az április 8-i választást. Az egyéni választókerületekben is taroltak a képviselők, és a listás választást is nagy fölénnyel nyerték meg. B.-A.-Z. megyében mind a hét választókerületben kormánypárti képviselőjelölt győzött. Miskolcon az 1-es választókörzetben Csöbör Katalin, a 2-esben pedig Hubay György végzett az élen.

Miskolcon, a Fidesz eredményváróján nagy volt az öröm késő este. Csöbör Katalin és Hubay György, a város polgármestere és önkormányzati képviselői, párttagok, illetve szimpatizánsok együtt várták az eredményt. Közel százszázalékos feldolgozottságnál az 1-es és 2-es választókörzetben is a FideszKDNP-s jelöltek győztek.


Kriza Ákos, Csöbör Katalin és Hubay György együtt ünnepelte a választási győzelmet a miskolci Fidesz irodában – fotó: Juhász Ákos / minap.hu

Az 1-es választókörzetben a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az egyéni jelöltek sorrendje a következő. Csöbör Katalin után a második Jakab Péter, a Jobbik jelöltje lett, aki 19127 szavazatot kapott. 5919 vokssal pedig Debreczeni József végzett a harmadik helyen.

A 2-es választókörzetben a nyertes Hubay György és Varga László, MSZP-s képviselőjelölt között jóval nagyobb lett a különbség, mint az 1-es választókörzetben. Varga László 4151 vokssal kapott kevesebbet, mint Hubay György. A harmadik helyen Pakusza Zoltán, jobbikos képviselőjelölt végzett, 13 496 szavazattal.

A megyében mind a hét választókerületben kormánypárti képviselőjelölt győzött. A 3-as választókörzetben Riz Gábor, a 4-esben Demeter Zoltán, az 5-ösben Hörcsik Richárd, a 6-osban Koncz Ferenc, a 7-esben pedig Tállai András.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Tudomány és szakmaismeret

  Tudomány és szakmaismeret

  Hatodik alkalommal rendezték a Péch Antal szakmai napot, melynek zárásakor kezdetét vette a negyedik alkalommal megrendezett Szakmák Éjszakája.