2019. október 18., péntek
Lukács

Extra

Nacsa: A kormány felismerte a bevándorlás veszélyeit

Nacsa Olivér szerint a magyar kormány volt az első és talán az egyetlen, amely felismerte, hogy milyen valós veszélyeket rejt az illegális bevándorlás. A humorista hangsúlyozta: meg kell védenünk a kultúránkat.

Nacsa Olivér – ahogy három éve, a menekültválság kezdetekor – most is kiáll a magyar kormány politikája mellett.
– Akkoriban a magyar kormány volt az első és talán az egyetlen, amely felismerte, hogy milyen valós veszélyeket rejt ez a folyamat a jövőre nézve. Mára beigazolódott, hogy Európának rendkívül komoly problémával kell szembenéznie – kezdte a humorista a Magyar Időknek adott interjújában


– Az a politika, amelyet a magyar kormány képvisel, már akkor is úgy véltem, hogy az egyetlen járható út. Az, hogy bevándorlóország leszünk-e vagy sem, nem aszerint dől el, hogy ki liberális érzelmű és ki konzervatív, mert erre egész egyszerűen egyfajta válasz létezik, a józan ész válasza. Ember legyen a talpán, aki kiigazodik a magyarországi ellenzék ezzel kapcsolatos kommunikációján. Ott teljes a zűrzavar és a káosz, és nagyon remélem, hogy ezt a választópolgárok is látják – mondta Nacsa, akinek élnek rokonai Bécsben, így pontosan tudja, hogy milyen állapotok uralkodnak már Ausztriában is.
– A családom egy része Bécsben él, így testközelből tapasztalom ezt a jelenséget. Lázár János videójáról, amelyikből a liberális oldal nagy botrányt kavart, azt kell mondanom, hogy teljesen megfelel a valóságnak, egészen elképesztő állapotok uralkodnak Ausztriában és azon belül Bécsben. Én továbbra is azt gondolom, hogy a keresztény-zsidó kultúrát nekünk meg kell védenünk, a kétezer éves európai identitást meg kell hogy őrizze a kontinens. Ez csak nagyon határozott fellépéssel érhető el (…) Úgy látom, hogy a világon végre kezdenek teret nyerni a konzervatív erők, egyértelműen érzékelhető valamiféle reményt keltő, új irány, amelyik azt jelzi, hogy az európai emberek többsége is azt mondja, hogy a balliberális elit felelőtlen politikájával nem ért egyet, és a magyar kormány álláspontjának megfelelő politikát támogat – tette hozzá a humorista, aki szerint nem igazságos, hogy csak a liberális oldalnak lehetnek ismertebb szószólói.
– Ha olyan, egyébként általam művészileg nagyra becsült kollégák – hogy csak ennél a műfajnál maradjunk –, mint Hajós András vagy Bödőcs Tibor a liberális oldalnak lettek a szószólói, akkor úgy gondolom, hogy a konzervatív oldalnak ugyanúgy „jár” ez a lehetőség, hogy ismert művészek kiálljanak az értékrendje mellett. És ha most én vagyok, aki ezt a vállamra vehetem, én lehetek ennek a zászlóvivője, akkor én ezt örömmel megteszem. Alapvetően konzervatív neveltetést kaptam, ez a hitvallásom, és ehhez minden körülmények között ragaszkodom.

Kapcsolódó Cikkek