EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,34 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Ózd

Nagy beruházások küszöbén Borsodnádasd

Hamarosan fennakadások várhatók a város közlekedésében, de ezért biztosan nem fognak haragudni a borsodnádasdiak. Kezdődnek ugyanis a nagy értékű beruházások, amelyek komfortosabbá teszik a települést, és tovább formálják az arculatát.

Borsodnádasd teljes területén, mintegy 28 kilométer hosszúságban épül meg a szennyvízcsatorna-hálózat, amelyre 2,3 milliárd forintot nyert a város. Régi igénye volt már ez az itt élőknek, hiszen komoly anyagi terhet jelentett számukra a szennyvízelhelyezés, rosszabb esetben a környezetüket szennyezték vele. A már meglévő, de elavult csőrendszert is kicserélik, így egy új hálózatra lehet majd rákötniük a helybélieknek. Az összegből épül egy új szennyvíztisztító rendszer is, amely nagy biztonsággal tudja majd fogadni a beérkező mennyiséget. A munkálatok előreláthatóan nyáron kezdődnek – nyilatkozta Kormos Krisztián. A polgármester ezt követően a nyertes pályázatokat sorolta fel, ami elárulta, hogy mozgalmas lesz a következő időszak.


A „Zöld város projekt” 441 millió forint értékű beruházást takar, amelyből folytatódik a városközpont kialakítása. Ennek része a piactér megújulása és beépítése, a régi futballpálya sportcentrummá alakítása – ahol lesz futópálya, teniszpálya, műfüves futballpálya, fitneszpark és játszótér. Emellett elvégzik a terület parkosítását, valamint a felszíni csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésére és útépítésre is sor kerül. A projekt részeként a régi jegyzői lakás rekonstrukción esik át, előreláthatólag a helytörténeti gyűjtemény kerül majd oda.

Fotó: Lokál
 Nagyberuházások jönnek a kisvárosban

A fenntartható turisztikai fejlesztésekre 377 milliót ítéltek meg a városnak, amiből az üresen álló egykori Petőfi Művelődési Házat „élesztik fel”. Oda kerül az Óbükk Látogató- és Élményközpont, ahol a környék élővilágát mutatják majd be az érdeklődőknek.


Sor kerül az óvoda bővítésére és energetikai felújítására, de épül hozzá egy új szárny is foglalkoztatóhelyiséggel. A konyha energetikai pályázatán 64 milliót nyertek, ebből végrehajtják a külső szigetelést, a nyílászárócseréket és az eszközbeszerzést.

A régóta aktívan működő önkéntes tűzoltóság jobb körülmények közé, a Budaberke útra költözik. Engels-telep, ismertebb nevén Mocsolyás sem marad ki a beruházásokból, a településrészt és a várost összekötik egy kerékpárúttal, de útfelújításokra is sor kerül. A másik irányban viszont a Balaton felé vezető szerpentin partfalszakadását kell megszüntetni, amire ígéretet kaptak.

Fotó: Lokál
Útfelbontással jár majd a csatornaépítés

Az iskolába sportpálya építésére érkezik pénz, míg a belterületi utak javítására 50 millió forintot költhetnek. A Szent István-templomon külső felújítást végeztek 16 millió forint értékben, ami az egyházzal meglévő jó kapcsolatot is jelzi. Az Egri Érseki Palota látogatóközpontja a molnárkalácsüzem egyik legnagyobb megrendelője. Az egyre ismertebb termék egyik legnagyobb forgalmazója a Coop-hálózat, a Stühmernek pedig a prémium kategóriára van igénye. A gyártást jelenleg hat fő végzi, az elmúlt évet nyereséggel zárták. Itt említi meg Kormos Krisztián, hogy idén is megrendezik a Molnárkalács Fesztivált, amelynek időpontja július 6–7., a sztárvendég pedig a Balkan Fanatik lesz.

Fotó: Lokál
Kormos Krisztián: végre megoldódik a szennyvízelhelyezés Borsodnádasdon

Kapcsolódó Cikkek

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.