2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Székesfehérvár

Nem akarnak migránsokat

Nyilvánosságra hozták a napokban az Európa Kulturális Fővarosa projekt előválogatásának eredményeit. A pályázat e szakaszában Fehérvár varosát olyan nagyfokú méltánytalanság érte, ami miatt az önkormányzat többsége egy állásfoglalást fogadott el.

Korábban nyolc város: Tokaj, Debrecen, Veszprém, Eger, Gödöllő, Győr, Szombathely és Miskolc döntött a pályázati részvételről, utóbbi végül visszalépett. Az erről szóló meghallgatás február közepén volt. Az Európai Bizottság (EB) szakértői testülete Debrecen, Győr és Veszprém pályázatait ajánlotta az Európa Kulturális Fővárosa (EKF 2023) projekt döntőjébe.

Cser-Palkovics András úgy fogalmazott, „a pályázattal összefüggésben nem történt értékelés és számunkra furcsa, hogy mindez a nyilvánosság kizárásával történt” Fotó: ÖKK

A meghallgatáson olyan mondatok hangzottak el, hogy a fehérvári Tele Élettel kisfilm „a fehér, keresztény Európa propagandafilmje”.  Cser-Palkovics András az események utáni közgyűlésen úgy fogalmazott, hogy  „a pályázattal összefüggésben nem történt értékelés és számunkra furcsa, hogy mindez a nyilvánosság kizárásával történt”.
 Az ellenzékiek véleményét Márton Roland képviselve mindössze az eljárás nyilvánosságát; a migránsokat hiányoló uniós kirohanásokat nem kifogasolta.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.