EUR: 318,05 Ft
CHF: 280,40 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Székesfehérvár

Nem akarnak migránsokat

Nyilvánosságra hozták a napokban az Európa Kulturális Fővarosa projekt előválogatásának eredményeit. A pályázat e szakaszában Fehérvár varosát olyan nagyfokú méltánytalanság érte, ami miatt az önkormányzat többsége egy állásfoglalást fogadott el.

Korábban nyolc város: Tokaj, Debrecen, Veszprém, Eger, Gödöllő, Győr, Szombathely és Miskolc döntött a pályázati részvételről, utóbbi végül visszalépett. Az erről szóló meghallgatás február közepén volt. Az Európai Bizottság (EB) szakértői testülete Debrecen, Győr és Veszprém pályázatait ajánlotta az Európa Kulturális Fővárosa (EKF 2023) projekt döntőjébe.

Cser-Palkovics András úgy fogalmazott, „a pályázattal összefüggésben nem történt értékelés és számunkra furcsa, hogy mindez a nyilvánosság kizárásával történt” Fotó: ÖKK

A meghallgatáson olyan mondatok hangzottak el, hogy a fehérvári Tele Élettel kisfilm „a fehér, keresztény Európa propagandafilmje”.  Cser-Palkovics András az események utáni közgyűlésen úgy fogalmazott, hogy  „a pályázattal összefüggésben nem történt értékelés és számunkra furcsa, hogy mindez a nyilvánosság kizárásával történt”.
 Az ellenzékiek véleményét Márton Roland képviselve mindössze az eljárás nyilvánosságát; a migránsokat hiányoló uniós kirohanásokat nem kifogasolta.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.