2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Nagykanizsa

Nem vívódtak – vívtak…

Újabb kanizsai rekord született, amit Sebestyén István, a magyar rekordok regisztrátora hitelesített. Ezúttal a Thúry-emlékévhez kapcsolódva a Thúry Vitézlő Oskola szablyacsatát szervezett az Erzsébet térre.

Mintegy 450 diák vetette magát a küzdelembe a szivacskardokkal, a látványos harc öt percen át tartott. A szervezők a rekordkísérlettel a végvári kapitány vitézségére, hősi tetteire akarták ráirányítani a figyelmet.

Fotó: Gergely Szilárd

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.