2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Nagykanizsa

Nem vívódtak – vívtak…

Újabb kanizsai rekord született, amit Sebestyén István, a magyar rekordok regisztrátora hitelesített. Ezúttal a Thúry-emlékévhez kapcsolódva a Thúry Vitézlő Oskola szablyacsatát szervezett az Erzsébet térre.

Mintegy 450 diák vetette magát a küzdelembe a szivacskardokkal, a látványos harc öt percen át tartott. A szervezők a rekordkísérlettel a végvári kapitány vitézségére, hősi tetteire akarták ráirányítani a figyelmet.

Fotó: Gergely Szilárd

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.