EUR: 313,46 Ft
CHF: 276,84 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Külföld

Németországi állapotokról mesélt a magyar férfi

Ko­csán Gábor a 80′-as évek kö­zepe óta él Né­met­or­szág­ban. Mint mondja, az el­múlt pár évben tel­je­sen meg­vál­to­zott az élet. Az egy­kor ki­szá­mít­ható és biz­ton­sá­gos or­szá­got, el­lep­ték a bű­nö­zés­ből élő mig­rán­sok – írja a Ripost.hu.

Az 59 éves Kocsán Gábor Hessen tartomány fővárosában, Wiesbadenben él családjával. Egy exkluzív interjú során arról mesélt a Ripost.hu-nak, hogy bár már a Délszláv háború után sokat romlott a helyzet Németországban, az igazi katasztrófa a 2015-ös menekültválsággal érkezett. Ezt pedig ő is és a családja is tapasztalja nap, mint nap. A férfi azt mondja, hogy Wiesbadenben is késsel felszerelkezve jár sok fiatal migráns, nem félve attól, hogy használniuk kell.


A városunkban is sajnos egyre több olyan rész van, amit nem ajánlott sötétedés után látogatni. A lányaimat többször nyomatékosan kértem, hogy egyedül ne járkáljanak esténként az utcán – mondja a férfi.

A Kocsán család a 300 ezer fős Wiesbaden jobb módú környékén lakik, pár éve még nem gondolták volna, hogy hozzájuk is begyűrűzik az erőszak, és megnő a bűncselekmények száma. Mindennapossá váltak az autófeltörések, autólopások. Kocsán Gábor ezt egyértelműen annak tudja be, hogy a városba, és annak környékére tízezrével telepítettek be közel-keleti és Afrikából érkezett migránsokat.


Ezek az emberek nem akarnak beilleszkedni, nem akarnak dolgozni, csupán a segélyekből élnek. Többeknek van 4-5 személyazonosságija , az állam pedig mindegyik után segélyt fizet nekik. A migránsok nagy része fiatal férfiakból áll, akik mindent megtesznek, hogy az egész otthon maradt családtagjaikat maguk után költöztethessék.

Kocsán Gábor szerint feltűnő, hogy a munkanélküli segélyből tengődő, iratokkal nem rendelkező bevándorlók mindegyikének szinte a legújabb okos telefonja van.

A fiamat is kirabolták múlt nyáron a strandon, feltörték a szekrényét, és mindenét elvitték. Két hónappal később küldött a telefon értesítést, hogy Afganisztánban kapcsolták ismét be a készüléket.

Amikor a fiú feljelentést akart tenni, közölték vele, hogy ez már mindennapos eset, az elkövetőt nagy valószínűséggel nem fogják megtalálni. Mindez abban a Németországban történik, ahol, ha 5km/h-val gyorsabban megy az ember az autójával, akkor teljesen rászállnak – állítja a Ripost.hu-nak a több gyermekes édesapa.

A német sajtó pedig ezekről tudomást sem akar venni, inkább nem számolnak a történtekről. A férfi szerint az elmúlt hetekben javulás tapasztalható, de még így is sok mindent a szőnyeg alá akarnak söpörni. Pedig a német emberek tudatába beférkőzött a félelem.

Ma már sokszor azt nézed, hogy ki áll melletted, vagy hogy nincs-e a földön egy gazdátlan gyanús csomag. A legnagyobb szomorúság, hogy az emberek már a saját hazájukban sem érzik magukat biztonságban.

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek