EUR: 332,10 Ft
CHF: 304,20 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

Novák Előd: Vona nem vonul vissza, csak a háttérből irányít

Pártszakadást jósol a Jobbik egykori alelnöke Novák Előd, aki Facebook-posztjában arról ír, hogy Vona Gábor csak két évre vonul vissza, de addig is a háttérből irányítja a pártot, amelyet az információk addig legbizalmasabb embere, Sneider Tamás vezet majd. De azt is látszóag, mert Novák szerint a háttérből irányítva ugyanúgy Vona lesz a főnök.

Meglehetősen lesújtó képet fest a választáson alulmaradt Jobbik jövöjéről a korábban elnöki vétóval kipenderített alelnök, Novák Előd. Az egykori alapító saját Facebook-oldalán olyan írást osztott meg, amely szerint Sneider Tamás lehet a párt új elnöke a választási kudarc után leköszönt Vona Gábor után. Mint lapunk is megírta, Sneider Tamás egykori egri szkínhedvezérből (Sneider “Royt” korábban jogerősen elítéltek egy cigányember megverése miatt, akit a vádirat szerint társaival botokkal, kábeldarabokkal, ütött és rugdosott) lett az Országgyűlés alelnöke, mindezek ellenére Novákkal ellentétben teljesen beleállt a Vona által hirdetett néppártosodási folyamatba.


Novák Előd 2016 júniusában mondott le mandátumáról Fotó: Lokál

Novák szerint ez azt jelenti, hogy valójában továbbra is Vona Gábor fogja irányítani a pártot a háttérből. Novák a pártszakadást is megemlíti posztjában.


Újabb fordulatnak tapsolhat a Fidesz-média, mely a Jobbik pártszakadásában bízik: Vona Gábor mégsem vonul vissza, csak…

Gepostet von Novák Előd am Donnerstag, 12. April 2018

“Vona Gábor mégsem vonul vissza, csak két évre, s addig is háttérből irányítana – sokunk számára ezt jelenti Sneider Tamás elnökjelöltsége, hiszen az ő erőssége abban rejlik, hogy mindig is Vona legközelebbi bizalmasa volt.” – írja Novák.

Mint ismert, Sneider két éve lett a párt alelnöke azon a kongresszuson, amelyen Novák Előd addigi alelnök már Vona Gábor elnöki vétója miatt nem is jelöltethette magát.

“Ha két éve nincs az elnöki vétó, mely 4 erős alelnökjelöltet kiszorított, akkor papírforma szerint már az elnökségnek sem lett volna tagja Sneider… Bár több személyt is el tudnék képzelni a Jobbik élén, akik integrálni tudják a megosztott tagságot, Tamás nem tartozik közéjük.” – írja a párt várható elnökéről Novák Előd, akinek felesége, Dúró Dóra mindmáig a Jobbik meghatározó személyisége.

Sneider legnagyobb erőssége, hogy ő Vona legbizalmasabb embere (Fotó: MTI)

 

Novák arra is figyelmeztet, hogy Vona Gábor beszéde, amelyben lemondását jelentette be a vasárnapi választási kudarc estéjén, aligha lehetett őszinte:

“Vona Gábor is eldönthetné végre, hogy mit akar, mert szinte naponta változtatja döntését. A választás éjszakáján bejelentett lemondás komolytalanságát jelzi, hogy a beszéd nem a kudarc okairól szólt, hanem arról, hogy Vona Gábor ismét egyszemélyben bejelentette, mit fog csinálni a Jobbik a következő négy évben, mintha nem is mondott volna le, vagy természetesnek vette az újraválasztását. Egy nappal később azt jelentette be, hogy mégis igaziból visszavonul, most meg már kezdjük sejteni, hogy ez csak a látszat, sőt Volner János már Vona visszatéréséről nyilatkozott. (A másik “új” alelnök, Volner János ugyanis bejelentette, hogy Vona Gábor szakértőként fogja segíteni a párt elnökségének munkáját. – a szerk.)

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek