EUR: 312,64 Ft
CHF: 275,62 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Novák Katalin: Versenyképességi tényező, ha egy munkahely családbarát

Ma már versenyképességi tényező az, ha egy cég családbarát módon, rugalmasan működik, ha tekintettel van a dolgozók családi hátterére, körülményeire – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára egy szerdai budapesti konferencián, amelyen meghirdette az idei családbarát munkahely pályázatot.

A családi élet mindig dinamikusan változik, erre kell rugalmas megoldásokat találniuk a munkaadóknak – vélekedett az államtitkár, hozzátéve: cserébe olyan motivált, lojális, elkötelezett dolgozóik lesznek, akikre hosszú távon számíthatnak és akik hivatásként tekintenek a munkájukra.


Novák Katalin szerint “kifejezetten megéri családbarát módon működni”, és egyre több munkaadó látja be, hogy ez számára is hasznos lehet. Jól felfogott gazdasági érdekük, hogy így működjenek, mert hosszú távon így járnak jól – hangoztatta a közgazdász végzettségű államtitkár.

Ezt egyre többen tekintik versenyképességi tényezőnek, amit jelez, hogy az álláshirdetésekben mind gyakrabban jelenik meg, hogy az adott munkahely családbarát-e, ugyanúgy, ahogy az ingatlanhirdetéseknél az, hogy az adott lakás vagy ház családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) is megvehető-e – mondta.


Novák Katalin a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) intézményben tartott konferencián hirdette meg – hetedik alkalommal – a családbarát munkahely pályázatot. A nemrég létrehozott intézet célja egyebek mellett az, hogy kutatásokkal, tudományos munkával segítse a kormányzati döntéshozatalt népesedési, családügyi kérdésekben.

Az államtitkár közölte, idén – a tavalyinál 15 millió forinttal nagyobb keretösszeggel – 75 millió forinttal hirdetik meg a családbarát cím elnyerését célzó pályázatot kis-, közép- és nagyvállalati kategóriában, valamint külön a költségvetési szervek számára.

Pályázni június 30-áig lehet, és a munkahelyi programokra akár 5 millió forintot is el lehet nyerni.

Novák Katalin, aki egyben a Fidesz alelnöke, a célok között arról is beszélt, hogy a közszféra családbaráttá tétele még komoly kihívás, amivel foglalkozni akarnak, ha megnyerik az országgyűlési választást.

Kitért arra is: meggyőződésük, hogy a népesedési problémákra nem a tömeges betelepítés a megoldás. Ehelyett a fiatalokat abban kell támogatni, hogy meg tudják valósítani a családdal, a gyermekvállalással kapcsolatos terveiket.

“Mi a magyar gyermekekben látjuk a jövőt, és ezt támogatjuk” – hangoztatta Novák Katalin.

Kapcsolódó Cikkek

 • 10 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek januárban

  10 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek januárban

  Januárban a turisták mintegy 30 milliárd forintot hagytak a hazai szálláshelyeken, és míg a vendégéjszakák száma az előző évivel közel azonos maradt, a szálláshelyek csaknem 10 százalékkal tudták növelni bevételeiket az előző év azonos időszakához képest – emelte ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán kiadott legfrissebb adataiból.

 • Így próbálja “orvosolni” vállalhatatlan zsidózását a Jobbik – Videó!

  Így próbálja “orvosolni” vállalhatatlan zsidózását a Jobbik – Videó!

  Elhatárolódik régi önmagától, és kijelentéseitől Gyöngyösi Márton – mondta a Jobbik frakcióvezetője az Országgyűlés hétfői ülésnapján a PestiSrácok.hu riporterének, aki azt tudakolta a politikustól, hogy vállalja-e még azokat a korábbi nyilvános kijelentéseit, amelyek egyikében arról beszélt hallgatóságának, hogy a holokauszt az egy indulatokat kiváltó állatfaj.

 • A Fidesz tagságának felfüggesztését javasolja a CDU elnöke

  A Fidesz tagságának felfüggesztését javasolja a CDU elnöke

  A Fidesz európai néppárti (EPP-) tagságának felfüggesztését javasolta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke egy szerdai nyilatkozatában, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság EPP-s elnöke pedig ugyancsak szerdán megerősítette álláspontját, miszerint meg kell szüntetni a Fidesz tagságát az Európai Unió jobbközép erőit összefogó pártcsaládban.