EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb XXI.kerület

Nyugdíjasok a fedélzeten!

Az idei első nyugdíjas-hajókiránduláson ragyogó tavaszi időben 300 nyugdíjast látott vendégül Csepel  önkormányzata.

Borbély Lénárd polgármester a vendégeket köszöntve elmondta: a csepeli önkormányzat 2014-ben, az idősek világnapján szervezte az első sétahajózást, amely az elmúlt öt évben közkedvelt programmá vált.


– Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít az idősekre, ingyenes strandbelépőt, ötalkalmas sóterápia-bérletet biztosítunk számukra. A Németh Szilárd országgyűlési képviselőnek köszönhetően létrehozott Nyugdíjas Közösségi Ház révén is számos program várja az időseket.

A hajó a jól megszokott útvonalon haladva sorra vette a város nevezetességeit. A fedélzetről nagyszerű kilátás nyílt a Gellért-hegyre, a Parlamentre, a budai várra, a Várkert Bazár felújított épületére és a Margit-szigetre is. A jó hangulatról élő zene gondoskodott. Az örökzöld slágerek sokakat a táncparkettre csaltak. Voltak, akik az emeleti nyitott fedélzeten élvezték a friss levegőt és a kivételes panorámát.


– Harmadszor veszünk részt a hajókiránduláson, és nagyon élvezzük. Kifogástalanok a programok, nagyon jó a zene. Bármikor szívesen jövünk, mert teljesen kikapcsolódunk. Jó nézelődni, gyönyörű épületek vannak a városban – osztotta meg élményeit Briga Zoltán és Zoltánné nyugdíjas házaspár.

Ács József a Nyugdíjas Közösségi Házban hallott a hajókirándulásról.

– Ha tehetném, minden évben jönnék, nagyon szeretem ezt a programot. 1988 óta vagyok nyugdíjas, de próbálok aktív maradni, korábban sokat kirándultam, túráztam, szívesen utazgatok.

A 42 éve Csepelen lakó Fejes János és Jánosné ugyancsak hálájukat fejezték ki, hogy a kerület vezetői ennyit törődnek az idősekkel.

Erre az évre még három hajókirándulást szerveznek a Csepeli Városkép Kft. munkatársai, a legközelebbi május 10-én lesz, ez már megtelt, de a június 13-i kirándulásra még lehet regisztrálni.

 

Kapcsolódó Cikkek