EUR: 313,46 Ft
CHF: 276,84 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Extra

Ők a biztonságra szavaznak

Vasárnap, április 8-án Magyarországon sorsdöntő országgyűlési választás lesz. A Figyelőnek  ismert értelmiségiek, művészek beszéltek arról, hogy a jelenlegi kormánnyal érzik magukat a legnagyobb biztonságban.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója


Egy rohamtempóban átalakuló világban kell megmaradnunk olyannak, amilyenek vagyunk, megőrizni, amink van. A magyar jövőhöz ragaszkodva, keresztény kultúránk tudatában szükséges tovább építkeznünk. Felelős döntés szükségeltetik mindenki részéről. Nem háríthatunk. Valódi polgárként kell viselkedni. El kell mennünk szavazni!

Vidnyánszky Attila fotó: Máté Krisztián

Kovács Ákos énekes-előadóművész


Mindenkit buzdítok, hogy vegyen részt a szavazáson. A rendszerváltoztatás utáni összes lehetőséggel éltem, mindig leadtam a voksomat, ezt az állampolgári részvétel minimumának tartom. Mindig családostul megyünk a szavazókörbe, ráadásul az idén hozunk magunkkal még egy embert: Márton fiam első szavazóként vesz részt az eseményen.

Kovács Ákos Fotó: Lokál

Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója

Az embernek polgári kötelessége, hogy elmenjen szavazni. A biztonságra, a polgári értékekre, a kereszténységre. Egész Európa felbolydult, és nekem úgy tűnik, hogy Magyarország egy biztonságos sziget.

Szarvas József színművész

Életünk pillanatai döntések sorozata. Igeneket mondunk és nemeket. Nem gondolunk mindig a felelősségre, ám az késztet bennünket – engem – mindenkor cselekvésre, mint április 8. is, hogy elmenjek szavazni kislányom, Katinka jövőjéért.

Budapest, 2013. május 22.
Szarvas József színművész az M1 televíziós csatorna Ridikül című női beszélgetős műsorában, az MTVA gyártóbázisának 7-es stúdiójában.
MTVA Fotó: Zih Zsolt

Apáti Bence balettművész, közíró

Ez az ellenzék elvesztette a hitelét, elvesztette a szavahihetőségét. Az Orbán-kormánynak a magyarok az elsők. Az ellenzéknek biztosan nem a magyarok lennének.

Apáti Bence (Fotó: Máté Krisztián)

Böjte Csaba szerzetes

Én a stabilitás mellett állok ki, s azt szeretném, ha kalandorságokra nem vállalkoznánk. Nemrég voltam Irakban, és láttam, mi maradt az Iszlám Állam után. Szörnyű dolgokat műveltek. Tehát az a véleményem, hogy fontos a nyugodt, higgadt politizálás. Ezért azt a pártot támogatom majd a szavazatommal, amelyik nyugodt életet biztosít. Mindenkit arra biztatok, hogy a lelkiismeretére hallgatva, a nemzet jövőjét szem előtt tartva válasszon. Azt látom, hogy nagyon nagy a kínálat, de engem a változást ígérő pártok közül egyik sem tudott meggyőzni, én konzervatív maradok.

Böjte Csaba 
( Fotó: Sáfár Tibor)

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Fehérneműben hódít Liu Shaolin Sándor

    Fehérneműben hódít Liu Shaolin Sándor

    Korcsolyája nélkül arat történelmi sikert Liu Shaolin Sándor. A fiatal sportoló mindössze egy fotózás erejéig hagyta maga mögött a jégpályát és bújt modell szerepbe. A 23 éves gyorskorcsolyázó a sloggi fehérnemű márka első férfi arcaként mutatkozott be, a kamerák előtt pedig nem egyedül kellett pózolnia, partnere Iszak Eszti volt, aki már harmadik éve tölti be a márkanagykövet szerepét.

  • Kirekesztik vak Léla szerelmét

    Kirekesztik vak Léla szerelmét

    A vak Léla Ardealt kedves, vidám természete és látnoki képessége miatt kedvelik a kisváros lakói. Gyűlölik és kirekesztik viszont azt az elátkozott, torz ifjút, akibe Léla beleszeret.