EUR: 313,46 Ft
CHF: 276,84 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Orbán Viktor: A sorosisták mind szavaznak, legyünk ott mi is!

A rendszerváltás óta nem volt ilyen fontos egyetlen választás sem, mint a mostani – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az Echo TV-ben Bayer Zsoltnak. A miniszterelnök szerint most nem lehet elhibázni a döntést, mert akkor helyrehozhatatlan károkat szenved az ország: bevándorlóországgá lesz.
– Most egy olyan választás előtt állunk, ahol nem lehet hibázni. Ha elhibáztuk, (…) pótvizsga nincs – szögezte le Orbán Viktor az Echo TV-nek adott interjújában szombaton.
„Akik bejönnek, itt maradnak”
– 1990-ben volt sordöntő választás, utána olyan választások következtek, amelyek eredményeképpen ha ügyefogyottabb kormányok is nyertek, a következő kormánynak mindig lehetősége volt az elődei hibáit kijavítani – jelentette ki Orbán Viktor a Bayer show-ban. Hozzátette: most olyan kérdés áll a középpontban, amit ha elhibázunk, nem tudunk kijavítani. Ha csak egy lépést is teszünk a bevándorlás kérdésében a nyugat-európaiak felé, akkor bevándorlóországgá alakítjuk hazánkat, és onnan nem lehet visszajönni.
– Akik bejönnek, itt maradnak – szögezte le a miniszterelnök, aki szerint óriási lehetőségünk van, hogy ne kövessük el azokat a hibákat, amelyeket a fejlettebb nyugat-európai országok elkövettek.
– Azért nem akarjuk, hogy ide bevándorlók jöjjenek, mert nekünk van egy saját életünk, amit mi, magyarok alakítottunk ki, van egy kultúránk, amit mi magunk építettünk fel. Ebben áll a nemzeti identitásunk. A baloldal ezt negatív dolognak tekinti, és a nemzetköziségben hisz – hangsúlyozta Orbán Viktor.
Csak utálkoznak
A miniszterelnök arról is beszélt, hogy az ellenzék kampánya azonkívül, hogy őt utálják, vagy „a keresztény pilléreken nyugvó Magyarországot”, nem szól másról, mint hogy hogyan és mikor fognak össze egymással. Olyannyira, hogy már a politikai paletta két vége, Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor is paktumot kötött, amikor a népszavazás után együtt nem szavazták meg az alkotmánymódosítást.
Ugyanakkor a kormányfő figyelmeztetett: ez ne tévesszen meg senkit, „nagyon komoly hatalmak vannak a hátuk mögött”. Április 8-án aközött választunk, hogy a kormánypártok jelöltjeire szavazunk, akik megvédik az országot attól, hogy bevándorlóország legyen, vagy a Soros György állította jelöltekre, akik hosszú távon azért is akarnak migránsokat telepíteni az országba, hogy azok majd masszív baloldali szavazók legyenek.
El kell menni
Éppen ezért Orbán Viktor hangsúlyozta: akinek Magyarország az első, az ne maradjon otthon vasárnap. A miniszterelnök felidézett és megújított egy régi Fidesz-jelmondatot, amely most úgy szól, hogy „a sorosisták mind szavaznak, szavazzunk mi is”.
Ennek jegyében Orbán Viktor reméli, hogy minél többen ott lesznek a pénteki kampányzáró rendezvényen Székesfehérváron, április 6-án.

Kapcsolódó Cikkek